Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha Hagen inn i valgkampen

Frp-fylkesledere etterlyser veteranen.

TILBAKETRUKKET:  Frp-veteran Carl I. Hagen har hatt fokus på å rekruttere eldre til Frps seniororganisasjon denne valgkampen. Nå vil flere av partiets fylkesledere at eks-sjefen skal bli mer synlig også i den nasjonale valginnspurten. Torsdag var Hagen med på sang og spill på Ringerike. FOTO: HANS ARNE VEDLOG
TILBAKETRUKKET: Frp-veteran Carl I. Hagen har hatt fokus på å rekruttere eldre til Frps seniororganisasjon denne valgkampen. Nå vil flere av partiets fylkesledere at eks-sjefen skal bli mer synlig også i den nasjonale valginnspurten. Torsdag var Hagen med på sang og spill på Ringerike. FOTO: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En rekke av fylkeslederne i Frp mener tidligere leder Carl I. Hagen burde være mer synlig i valgkampen.

- Jeg kunne godt tenkte meg at Hagen var mer synlig. Det tror jeg også velgerne ville satt pris på, sier fylkesleder i Troms, Geir Arne Winther og understreker at det er hans personlige mening.

- Jensen gjør en veldig god jobb, men Hagen ville forsterket bildet av Frp's politikk. Det er synd Hagen har trukket seg litt tilbake. Hadde han vært mer på banen, hadde det bare vært positivt. Mange rundt omkring savner Hagen, sier leder i Nord-Trøndelag Frp, Hauk Paulsen, til Dagbladet.

Savner rampelyset
I Dagbladet fredag fortalte Hagen om lengselen etter rampelyset i valgkampen. Selv om Dagbladet vet at han gjerne skulle bidratt mer, er han en del av den mest fremtredende valgkamp-kjernen i partiet.

I går fortalte også Eli Hagen at hun er forundret over at mannen hennes ikke brukes mer.

- Jeg synes det er fælt å være tilskuer og kjenner at det kribler i blodet, sier Hagen.

Han innrømmer at å se tv-debatter er en påkjenning for en som er vant til å delta, ikke observere.

- Jeg sitter og roper i stua under TV-debattene: «Svar sånn og sånn!». Det koker og bobler i meg når Jens Stoltenberg holder på og innbiller velgerne at vi lever i et fattig land og slipper unna med løgner om hvor mye Fremskrittspartiet vil plusse på statsbudsjettet. Jeg brenner inne med mange gode replikker, sier Hagen til Dagbladet.

Eldrebesøk
Mens Siv Jensen reiser landet rundt med en voldsom buss på valgturné, drar Frp-veteranen mest rundt på egenhånd som eldregeneral for å verve medlemmer til partiets eldreforening.

Torsdag besøkte Carl I. Hagen et dagsenter for eldre på Ringerike, etter først å ha vært med i en debatt i regi av Pensjonistforbundet på Sundvollen. Bortsett fra Høyre-nestleder Erling Lae, deltok ingen partitopper. Av medier var det i tillegg til Dagbladet bare en lokalavis.

- I tidligere valgkamper holdt jeg fire taler om dagen, forteller Frp-nestoren til Lillian Nilsen og Gunvor Werningsen, to av dagsenterets brukere.

- Vet ikke hvorfor
Fylkeslederne i Troms og Nord-Trøndelag er ikke alene om å etterlyse en mer synlig Hagen.

- Det er alltid greit å ha Hagen i front. Det hadde vært hyggelig om han var mer synlig, men jeg vet ikke hvorfor han ikke har vært det, sier fylkesleder i Sør-Trøndelag, Svein Ola Åndal til Dagbladet.

Samtidig understreker han at han synes den sittende partiledelsen har gjort en god jobb.

Leder i Finnmark Frp, Laila Davidsen, mener det er avtalt mellom partiledelsen og Hagen at han ikke har vært mer synlig. Den siste tida har Frp dalt i oppslutning på flere meningsmålinger, og Davidsen mener at Hagen nå kunne være rette mann for å snu trenden.

- Hagen har bestandig vært en velgermagnet for oss fordi han er en så dyktig politiker. Det er bra hvis han profilerer partiet fram mot valget, sier Davidsen til Dagbladet.

Dag Martin Bakken er fylkesleder i Hedmark Frp. Han synes Hagen er brukt godt så langt, men håper veteranen kan være en joker i innspurten, etter flere skuffende målinger.

- Sannsynligvis kan han være et friskt pust om han kommer med den siste uka. Det har jo vært veldig mye på Siv så langt, sier Bakken til Dagbladet.

Savner Hagen
Leder i Nordland Frp, Kjell Børge Freiberg, mener det er naturlig at Hagen får en mer tilbaketrukket rolle når han ikke lenger sitter i partiledelsen eller stiller til gjenvalg på Stortinget.

- Men det er helt sikkert mange av oss som savner ham og skulle ønske han var mer synlig i det politiske rampelyset, sier Freiberg til Dagbladet.

Christian Eikeland, leder i Vest-Agder Frp, mener grunnen til at Hagen ikke har vært mer synlig i valgkampen, skyldes at eldreomsorg ikke har vært et så sentralt tema.

- Men når det kommer til eldreomsorg er Hagen en god mann på linje med Siv Jensen til å formidle vår eldrepolitikk, og hvis Frp kommer i regjering etter valget, er jeg sikker på at Hagen vil få en synlig rolle, sier Eikeland til Dagbladet og understreker at han også synes Jensen har gjort en utmerket jobb i valgkampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media