Vil ha Hellandsjø som president

Redningsselskapets valgkomité gikk i kveld inn for at Lars Hellandsjø skal bli ny president etter Magnus Stangeland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt om Redningsselskapet på Dagbladet.no.

Lørdag skal et ekstraordinært landsmøte i Redningsselskapet velge hvem som blir ny president og visepresident.

I desember valgte det sittende styret å stille sine plasser til disposisjon etter mistillit fra flere distriktsstyreledere. Styret sitter til landsrådet har foretatt sitt valg.

Det er de 13 distriktsstyreledere som lørdag skal ta stilling til hvem som skal få vervet som ny president.

Fra Gulen

Lars Hellandsjø (38) er fra Gulen i Sogn og Fjordane, og er i dag leder i det frivillige sjøredningskorpset i hjemkommunen.

Valgkomiteen går inn for at Anne Breiby (50) skal bli visepresident, mens Siv A. Namork (43) fra Rogaland, Arnfinn Ellingsen (60) fra Nordland, May Britt Manin (56) fra Troms og Einar Eidshaug (55) fra Nord-Trøndelag er innstilt som medlemmer.

Dessuten er Thomas Collin Archer (53) fra Østfold, Henning Oterhals (52) fra Sør-Trøndelag og Anne H. Gundersen (56) fra Nordland innstilt som vararepresentanter til styret.

Ble anmeldt

Flere konflikter i organisasjonen førte til at styret valgte å trekke seg for én måned siden. Det toppet seg med avsløringene om at suspendert generalsekretær Monica Kristensen Solås over en lengre periode overvåket e-posten til flere av Redningsselskapets ansatte.

Ifølge sittende president Magnus Stangeland skal det lørdag avgjøres hvem som blir ny generalsekretær. I dag er Kjell L. Brevik fungerende generalsekretær i en organisasjon som har mistet mye av tilliten det hadde i folket på grunn av bråket som fulgte etter Datatilsynets politianmeldelse av e-postovervåkningen. (ANB)

KAN BLI PRESIDENT: I Redningsselskapet - Lars Hellandsjø (38) fra Gulen.