Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha Herlofsen og Sandstrøm fengslet i tre år

Bør også betale tilbake flere hundre tusen, mener aktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor la ned påstand om tre års fengsel, tap av rettigheter og inndragning for John G. Sandstrøm og psykiater Pål H. Herlofsen i Borgarting lagmannsrett torsdag formiddag.

Juryen fant både Herlofsen og Sandstrøm skyldige etter tiltalen om korrupsjon og legejuks etter at Dagens Næringsliv avslørte at de solgte falske legeattester til kriminelle slik at de kunne søke om utsettelse av fengselsstraff, lettere soning og avbrudd i soning i fengsel.

De to ble i fjor dømt til fengsel i to og et halvt år i Oslo tingrett. Juryens kjennelse onsdag avgjorde skyldspørsmålet.

I straffeutmålingsprosedyren i lagmannsretten la statsadvokat Carl Graff Hartmann, foruten påstanden om tre års fengsel, også ned krav om inndragning av inntil 225.000 kroner og sakskostnader på 50.000 kroner fra begge. For Sandstrøms del vil påtalemyndigheten også ha inndratt 718.000 kroner fordi han uriktig skal ført opp en travgevinst for å spare skatt.

Mest tid i sin prosedyre brukte imidlertid forsvarer Frode Sulland på at Herlofsen ikke skulle fratas sin rett til å praktisere som psykiater. Advokaten trakk fram at den 60 år gamle psykiateren er i besittelse av en nesten helt unik kompetanse på krisepsykiatri og at det ville dumt for landet å ta fra ham retten til fortsatt å drive med dette.

- Ærede rett. Kommer det en ny tsunami eller noe slikt som skjedde i Finland her om dagen. Hvem skal man gå til, spurte Sulland dommerne.

(NTB)

<B>HARDT PRESSET</B>: Psykiater Pål Herlofsen ble fotfulgt av pressen da anklagene mot ham ble kjent i 2005.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!