Vil ha homofil adopsjon

Arbeiderpartiet vil gi de homofile større rettigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På landsmøtet i dag vedtok partiet en kjønnsnøytral ekteskapslov. I det nye partiprogrammet står det at barn som er født i homofile partnerskap skal ha de samme rettighetene som barn født i heterofile ekteskap, skriver NRK.

- Gjennombrudd

Dette betyr at et barn som blir født inn i et homofilt partnerskap skal kunne ha to foreldre på linje med barn som er født inn i et heterofilt ekteskap. Vedtaket ble gjort av landsmøtet etter forslag fra Oslo Ap.

- Dette er et gjennombrudd for de homofiles kamp for likestilling, sier en av forslagsstillerne Helle Solberg.

Fikk adoptere

Forfatteren Anne Holt og forlagsredaktøren Tine Kjær har tidligere kjempet for at Holt skulle få foreldreretten til datteren Iohanne. I desember i fjor sa barne og familiedepartementet ja til at forfatteren kunne få adoptere datteren. Krimforfatteren var da én av mellom ti og femten i registrert partnerskap som har fått adoptere stebarn.

Holt har selv vært justisminister i en Ap-regjering, og partiet har nå gjort sitt for å åpne dørene for andre lesbiske og homofile som vil adoptere. I tillegg har landsmøtet programfestet kjønnsnøytral ekteskapslov slik at det ikke blir noen forskjellsbehandling av heterofile og homofile som ønsker å gifte seg. Ap slår også fast at homofile skal ha den samme rett som heterofile til å bli vurdert som adoptivforeldre

FIKK JA: Anne Holt fikk i fjor lov å adoptere datteren Iohanne. Her sammen med kona Tine Kjær.