Vil ha homofile i skolebøkene

Kristin Clemet må få homofile inn i skolebøkene. Det krever de homofile stortingspolitikerne Siri Hall Arnøy (SV) og André Dahl (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg blir sjokkert hvis ikke Kristin Clemet sørger for at homofile og lesbiske blir synlige i skolen nå i 2004, sier Arnøy.

Naturlig del

Både Arnøy og Dahl mener det er på høy tid at norske skolebarn lærer at også de er en naturlig del av samfunnet på lik linje med flerkulturelle eller familier med én forelder. Nå krever de at undervisningsminister Clemet (H) tar ansvar i forbindelse med revisjonen av grunnskolens læreplaner etter sommeren.

-  20 000 barn i Norge lever i en homofil familiekonstellasjon. Det er viktig å sikre også disse barna en gjenkjennelseseffekt rundt sitt liv i skoleverket, sier Dahl.

-  Dessuten er vi homofile en naturlig del av den verden alle barn tar del i. De må få se at det finnes andre måter å organisere familien på enn mor, far og en golden retriever, sier han.

Clemet bestemmer

Kravet til tross, det er langt fra sikkert at homofile og lesbiske faktisk får en plass i de nye læreplanene. Utdannings- og forskningsdepartementet hevder overfor Dagbladet at det er utdanningsdirektoratet som utarbeider planene. Samtidig sier direktoratet at det er Clemet som sitter med det siste ordet.

-  Til sjuende og sist er det hun som bestemmer, sier seniorrådgiver Ellen-Ane Aspestrand i utdanningsdirektoratet.

Seniorrådgiveren sier de begynner arbeidet med planene fra høsten. Deretter skal planene ut på høring. Resultatet for de homofile er det for tidlig å si noe om.

-  Jeg ser poenget til Arnøy og Dahl, men foreløpig kan vi ikke ta stilling til dette, sier Aspestrand.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med Kristin Clemet.

VIL HA SYNLIGE HOMOFILE: Siri Hall Arnøy (SV).
VIL HA SYNLIGE HOMOFILE: André Dahl (H).