Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha homovennlige stillingsannonser

Likestillingsombud Beate Gangås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås krever at norske arbeidsgivere blir flinkere til å inkludere homofile, lesbiske og transseksuelle.

I statens stillingsannonser oppfordres alle til å søke, uansett alder, kjønn, funksjonshemning, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Nå ønsker Gangås at også homofile nevnes spesielt.

- Vi er kjempeglad for at staten har tatt med en mangfoldserklæring, noe som legger til rette for at arbeidsgiver signaliserer en åpenhet - og gjør folk tryggere på at de er ønsket til stillinger, sier Gangås til NRK.

- Men her er seksuell orientering utelatt, mens mange av de andre forholdene er tatt med, og derfor mener vi det er viktig å ta det inn, fortsetter likestillingsombudet.

I første omgang krever Gangås at staten nevner homofile, lesbiske og transseksuelle spesielt i sine stillingsannonser, men håpet er at også næringslivet følger etter.

(NTB)

OPPFORDRING: Beate Gangås ønsker at homofile skal nevnes spesielt i statlige stillingsannonser. Seinere håper hun at næringslivet kommer etter. Foto: JARL FR. ERICHSEN / SCANPIX
OPPFORDRING: Beate Gangås ønsker at homofile skal nevnes spesielt i statlige stillingsannonser. Seinere håper hun at næringslivet kommer etter. Foto: JARL FR. ERICHSEN / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!