Vil ha homovennlige stillingsannonser

Likestillingsombud Beate Gangås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås krever at norske arbeidsgivere blir flinkere til å inkludere homofile, lesbiske og transseksuelle.

I statens stillingsannonser oppfordres alle til å søke, uansett alder, kjønn, funksjonshemning, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Nå ønsker Gangås at også homofile nevnes spesielt.

- Vi er kjempeglad for at staten har tatt med en mangfoldserklæring, noe som legger til rette for at arbeidsgiver signaliserer en åpenhet - og gjør folk tryggere på at de er ønsket til stillinger, sier Gangås til NRK.

- Men her er seksuell orientering utelatt, mens mange av de andre forholdene er tatt med, og derfor mener vi det er viktig å ta det inn, fortsetter likestillingsombudet.

I første omgang krever Gangås at staten nevner homofile, lesbiske og transseksuelle spesielt i sine stillingsannonser, men håpet er at også næringslivet følger etter.

(NTB)

OPPFORDRING: Beate Gangås ønsker at homofile skal nevnes spesielt i statlige stillingsannonser. Seinere håper hun at næringslivet kommer etter. Foto: JARL FR. ERICHSEN / SCANPIX
OPPFORDRING: Beate Gangås ønsker at homofile skal nevnes spesielt i statlige stillingsannonser. Seinere håper hun at næringslivet kommer etter. Foto: JARL FR. ERICHSEN / SCANPIX Vis mer