Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha høyere barnetrygd

Refser Helga Pedersens forslag om å skattlegge barnetrygden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere statsminister og Kåre Willoch synes det er alvorlig at mange barnefamilier har dårlig råd.

Han tror flere barn vil vokse opp i fattigdom hvis ikke barnetrygdeordningen blir gjenreist til størrelsen den hadde før Stoltenbergs første regjering.

- Det er ikke tilfeldig at de aller fleste i Norge stopper med to barn. Det koster for meget å fostre opp flere. Dagens skattesystem straffer barnefamilier, sier eks-statsministeren i et intervju med Dagsavisen.

Refser Helga Pedersen

Ifølge Kåre Willoch er barnetrygden halvert for en trebarnsfamilie i forhold til gjennomsnittlig inntekt sammenlignet med 1995. Han har lite til overs for at fiskeriminister Helga Pedersens åpner for skattlegging av barnetrygden.

- Tidligere pleide man å drøfte politiske utspill med sine kolleger, men det kan Helga Pedersen umulig har gjort, mener Willoch.

Willock har tidligere kritisert Bondevik I-regjeringen og regjeringen Stoltenberg for ikke å ta mer ansvar for at nordmenn ikke føder flere barn.

Tall Dagsavisen har hentet inn viser at barnetrygden mer eller mindre har stått stille de siste 10 årene.

image: Vil ha høyere barnetrygd

Barneminister imot

Aps nestleder Helga Pedersen overrasket mange i og utenfor det politiske miljøet da hun lørdag tenkte høyt både om behovsprøving og inntektsføring av barnetrygden. Uttalelsene falt etter en uke med mye snakk om å «flå» de rike.

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt støtter imidlertid ikke forslaget fra sin partikollega.

- Det er viktig å diskutere hvordan vi kan styrke økonomien til barnefamilier med lite penger. Men skattlegging av barnetrygden er jeg imot, sier Huitfeldt til Dagsavisen.

 FRYKTER FLERE FATTIGE BARN: Kåre Willoch mener det er for dyrt å ha barn i Norge. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
FRYKTER FLERE FATTIGE BARN: Kåre Willoch mener det er for dyrt å ha barn i Norge. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
I DEBATT OM SKATTLEGGING: Fiskeriminister og Arbeiderpartiets nedtleder Helga Pedersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!