Vil ha høyere strømpriser

Høyere strømpriser for forbrukerne. Det er ett av en serie tiltak Energiutvalget foreslår for å få ned energiforbruket i Norge fram mot år 2020.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I dag overleverte utvalgsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen rapporten til olje- og energiminister Marit Arnstad (Sp). Rapporten skal danne grunnlag for en stortingsmelding om energipolitikken framover som etter planen skal legges fram før påske.

Økt forbruk

Energiutvalget kommer ikke med klare anbefalinger, men trekker opp fire ulike scenarioer for hvordan bruk av energi kan utvikle seg i årene framover. De fire scenarioene er kalt Stø kurs, Den lange oppturen, Klimaveien og Grønn hjernekraft. De to første alternativene innebærer kraftig økning i energiforbruket, de to andre svak vekst eller stabilisering av forbruket i forhold til 1996-nivået.

- Jeg tror ingen av scenarioene vil slå til. De fire alternativene vil vise hvilke valg vi står overfor og gjøre oss mer bevisste på konsekvensene. Ny kunnskap og teknologi vil også være nødvendig i årene framover, sa utvalgsleder Strøm-Erichsen.

Hun konkluderte med at rapporten har lagt grunnlaget for en ny energidebatt i Norge.

- Etter det foreløpige kjennskapet jeg har til rapporten, forstår jeg at det Norge trenger i årene framover, ikke er stø kurs slik energipolitikken er utformet nå, men en ny kurs, sa statsråd Arnstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer