Vil ha Høyre med på alternativ til EU-direktiv

Ber innstendig Høyre samarbeide om et nasjonalt regelverk.

INGEN KOMMENTAR: Erna Solberg bekrefter at hun har fått invitasjon til samarbeid om et DLD-alternativ, men ønsker ikke å kommentere saken. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
INGEN KOMMENTAR: Erna Solberg bekrefter at hun har fått invitasjon til samarbeid om et DLD-alternativ, men ønsker ikke å kommentere saken. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyre fikk innbydelsen onsdag ettermiddag, bare timer før partiet skulle ha et avgjørende gruppemøte om eventuelle forhandlinger med Arbeiderpartiet.

Partileder Erna Solberg bekrefter at hun har fått en invitasjon til samarbeid i tolvte time, men vil ikke kommentere innholdet.

De som står bak oppfordringen, er Frp, KrF og Venstre, samt regjeringspartiene SV og Sp. De to siste har begge tatt dissens i denne saken og motarbeider aktivt sin regjeringspartner Ap i personvernets navn.

Vanskelig sak Høyre har gått flere runder med seg selv om datalagringsdirektivet, og det vil bli flere. En mindretall i stortingsgruppen er sterke motstandere og vil avvise hele direktivet. Lite tyder på at Høyre velger denne strategien.

Men dersom partiet velger å innlede forhandlinger med Arbeiderpartiet, utelukkes det alternativet som de fem partiene foreslår. De vil ha med Høyre på noe som er langt mindre omfattende enn det regjeringen foreslår.

Det blir på ingen måte enkle forhandlinger mellom Høyre og Ap, om det skulle komme så langt. Men de to vil forhandle på bakgrunn av direktivets kjerne, selve kravet om full lagring av trafikkopplysninger om bruk av mobiltelefon, internett og e-post i en periode på minimum 12 måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer