Vil ha imamer i norske fengsler

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i kampen for å bekjempe ekstremistmiljøer i norske fengsler.

Illustrasjonsbilde fra Oslo Kretsfengsel.
Foto: Rune Petter Ness/SCANPIX
Illustrasjonsbilde fra Oslo Kretsfengsel. Foto: Rune Petter Ness/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ønsker at imamer skal trekkes systematisk inn i arbeidet for å bekjempe ekstremistmiljøer i norske fengsler.

Stadig flere ikke-vestlige kriminelle soner i norske fengsler, og PST kjenner til innsatte som har gått i en ekstrem ideologisk retning.

Derfor ønsker man at imamer skal arbeide for å unngå at disse på et seinere tidspunkt vil kunne begå terrorhandlinger etter endt soning, melder TV 2.

I minst ett konkret tilfelle skal det ha blitt avdekket at en ikke-vestlig innsatt med ekstreme holdninger drev rekruttering i fengselet.

- Noen, spesielt ikke-vestlige innsatte, lar seg inspirere av ekstrem islamistisk ideologi. Og da er vår oppgave, i samarbeid med de ansatte i fengslene, å se faresignalene når de kommer og bruke gode tiltak for å motvirke at de går lenger, sier PST-sjef Jørn Holme til kanalen.

Han foreslår å bruke imamer i arbeidet med å forebygge en negativ utvikling fordi de er en av få ressurspersoner de innsatte kan møte.

- Gode og kloke imamer vil kunne si at slike meninger ligger utenfor religionen og er en farlig retning som ikke er religiøst begrunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer