- Vil ha innvandrere med kompetanse

Høyre vil ha innvandrere med høy utdannelse og kompetanse. Men krever en fortsatt streng innvandringspolitikk.

UENIGE:  Mens Per Sandberg (Frp) t.v. mener innvandringen ødelegger velferdsstaten, vil Høyres Trond Helleland ha innvandrere med høy utdannelse og kompetanse.
Foto: Espen Røst / Dagbladet
UENIGE: Mens Per Sandberg (Frp) t.v. mener innvandringen ødelegger velferdsstaten, vil Høyres Trond Helleland ha innvandrere med høy utdannelse og kompetanse. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til høsten kan Per Sandberg (Frp) og Høyres Trond Helleland sitte i samme regjering. Men de er ikke enige om innvandring, kostnader og velferdsstaten.

I går kunne Finansavisen fortelle at innvandrere har kostet det norske samfunnet hele 70 milliarder kroner de siste sju åra. Historisk høy innvandring under den rødgrønne regjeringen, kombinert med sosiale rettigheter, gjør at statens nettoutgifter og forpliktelser vokser med ekspressfart, konstaterte Finansavisen.

Uenige Det fikk Fremskrittspartiets Per Sandberg til å reagere:

- Vi som har advart mot innvandringen har blitt stemplet som fremmedfiendlige, og anklaget for å ha en annen agenda, fastslo Sandberg overfor Dagbladet, før han slo fast:

- Regjeringens milliardbruk på innvandrere setter den norske velferdsstaten er i fare.

Høyes Trond Helleland er ikke enig i konklusjonen til Per Sandberg.

- Vi i Høyre har ikke noe ønske å stramme inn reglene. Dagens regjering fører en streng innvandringspolitikk, og den støtter vi. Høyre vil forholde seg til internasjonale forpliktelser som asylinstituttet. Vi ønsker flere velkomne til Norge, men de må ha kompetanse og høyere utdanning. Det trenger Norge, sier Trond Helleland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer