Vil ha innvandrere på sexskole

Mannlige innvandrere bør settes på skolebenken og lære om norske seksualnormer. Det mener Rachel Paul ved Likestillingssenteret i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går sa Unni Wikan i Dagbladet at

norske jenter frister til sex og at menn med annen kulturell bakgrunn kan misforstå signalene. Dette kan være noe av årsaken til at innvandrere er på

voldtektstoppen.

Likestillingssenterets forslag betyr at de kan lære å tolke signalene fra norske kvinner riktig.

- God idé. Overgriper har all skyld i en voldtekt, uansett kvinnens klesdrakt og atferd, sier Venstre- og SV-topper. Samtidig raser de mot Unni Wikans utspill om at kvinner må kle seg mindre dristig.

Både eksjustisminister Odd Einar Dørum og SVs kvinnepolitiske leder Inga Marte Thorkildsen støtter tanken om en sexskole for innvandrere.

Bakgrunnen for forslaget er sjokktallene om voldtekter som ble lagt fram onsdag. Politiets statistikk viser nemlig at to av tre voldtektsanmeldte i Oslo i fjor var menn med ikke-vestlig bakgrunn.

- Det må satses både på forebyggende arbeid og informasjonsarbeid overfor mannlige innvandrere. En god idé er å tilby seksualundervisning til nyankomne innvandrere. Arbeidet bør gjøres i samarbeid med for eksempel innvandrerorganisasjonene, sier rådgiver ved Likestillingssenteret, Rachel Paul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer