Vil ha innvandrere på sexskole

Mannlige innvandrere bør settes på skolebenken og lære om norske seksualnormer. Det mener Rachel Paul ved Likestillingssenteret i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går sa Unni Wikan i Dagbladet at

norske jenter frister til sex og at menn med annen kulturell bakgrunn kan misforstå signalene. Dette kan være noe av årsaken til at innvandrere er på

voldtektstoppen.

Likestillingssenterets forslag betyr at de kan lære å tolke signalene fra norske kvinner riktig.

- God idé. Overgriper har all skyld i en voldtekt, uansett kvinnens klesdrakt og atferd, sier Venstre- og SV-topper. Samtidig raser de mot Unni Wikans utspill om at kvinner må kle seg mindre dristig.

Både eksjustisminister Odd Einar Dørum og SVs kvinnepolitiske leder Inga Marte Thorkildsen støtter tanken om en sexskole for innvandrere.

Bakgrunnen for forslaget er sjokktallene om voldtekter som ble lagt fram onsdag. Politiets statistikk viser nemlig at to av tre voldtektsanmeldte i Oslo i fjor var menn med ikke-vestlig bakgrunn.

- Det må satses både på forebyggende arbeid og informasjonsarbeid overfor mannlige innvandrere. En god idé er å tilby seksualundervisning til nyankomne innvandrere. Arbeidet bør gjøres i samarbeid med for eksempel innvandrerorganisasjonene, sier rådgiver ved Likestillingssenteret, Rachel Paul.

- Lær spillereglene

SV-toppen Inga Marte Thorkildsen støtter tanken fullt ut.

- Norge bør tilby seksualundervisning til innvandrere som kommer til landet for første gang. Her bør de få opplæring om norske kvinners seksualnormer, sier hun.

Venstres Oslo-topp, Odd Einar Dørum, mener at innvandrere må lære spillereglene i Norge.

- ...og ikke bare lovens, men også kulturens spilleregler.

Raser mot Wikan

Dørum mener at sexspilleregler og likestilling bør stå på pensum i forbindelse med norskundervisning for innvandrere.

Både Dørum og Thorkildsen reagerer sterkt på professor Unni Wikans uttalelser i Dagbladet i går: Wikan mener at norske kvinners dristige klesvalg og atferd kan virke seksuelt fristende på ikke-vestlige menn, og at kvinnen må være aktsom i klesvalget.

- Hennes påstander opprører meg personlig, sier Dørum, som har skrevet forordet til en kommende bok om voldtekt. Han mener Wikans holdninger påfører voldtektsofre nye overgrep.

- Ofrene får alltid høre at de har skyld. La det være klart: Kvinner i Norge har rett til å kle seg som de vil, enten de går i miniskjørt eller med slør.

- Overgriperen har all skyld i voldtekten - alltid, istemmer SV-Thorkildsen.

- Ved å legge skylden på kvinnen, gjør Wikan det samme som domstolene gjør når de bruker tid på kvinnens antrekk. Det er derfor så få voldtatte kvinner får gjennomslag for sine voldtektsanklager, sier Thorkildsen.

Hun er overrasket over politiets voldtektstall som viser en overrepresentasjon av ikke-vestlige voldtektsmenn. Hun mener store mørketall blant annet skjuler mange norske voldtektsmenn.

- Få tallene på bordet. En drittsekk er en drittsekk, uansett hudfarge, sier Dørum.

Kommentar: Aksept av forakt

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer