Vil ha innvandringsdepartement

Sentrale politikere i regjeringspartiene vil ha et eget innvandringsdepartement. Libe Rieber-Mohn er en het statsrådskandidat.

HET KANDIDAT: Statssekretær Libe Rieber-Mohn i arbeids- og inkluderingsdepartementet nevnes som en het statsrådkandidat for et innvandingsdepartement.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
HET KANDIDAT: Statssekretær Libe Rieber-Mohn i arbeids- og inkluderingsdepartementet nevnes som en het statsrådkandidat for et innvandingsdepartement. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Der er særlig i Ap-kretser det argumenteres for at det må en egen statsråd til for å rydde opp i innvandrings- og integreringspolitikken.

— Dette blir et høyaktuelt tema i regjeringsforhandlingene, bekrefter en Ap-kilde.

Bakgrunnen er at arbeids- og inkluderings-departementet er for stort. Utkasting av asylsøkere og innstramming tar fokus, mens integrerings-politikken drukner blant tunge saksfelt som NAV, arbeidsledighet og pensjon. Det understrekes fra flere av kildene at Dag Terje Andersen gjør en solid jobb som statsråd i arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID), men at arbeidsbyrden rett og slett er forstor.

Dersom Jens Stoltenberg går for et eget departement, er statssekretær i AID, Libe Rieber- Mohn, en svært aktuell kandidat. Men hun forbindes med streng asyl- og integreringspolitikk, så hennes kandidatur vil vekke strid.

Skiftet synSaera Khan (Ap), som har jobbet med integreringspolitikk i 15 år og sittet i kommunalkomiteen i Stortinget den siste perioden, sier til Dagbladet at hun har skiftet syn i spørsmålet om et eget integreringsdepartement.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer