Vil ha innvandringsstopp

Frps ordførerkandidat i Oslo, Svenn Kristiansen, mener byrådsleder Erling Lae (H) tar feil når han kaller integreringen i Oslo for «vellykket». – Vi har gjort en dårlig jobb, sier Frp-politikeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Integreringen fungerer. Det hadde vært en katastrofe for Oslo hvis innvandrerbefolkningen ikke hadde vært der, sa Oslo-byråd Erling Lae (H) til Dagbladet.no før i dag.

Videre sa han at det ikke vil være noe problem for Oslo å ha en innvandrerbefolkning på over 40 prosent hvis alle skikker seg vel, jobber og lærer seg norsk.

Frps ordførerkandidat, Svenn Kristiansen, er enig med Lae i at det ikke er noe problem om innvandrerbefolkning blir fordoblet – så lenge alle får seg jobb og lærer seg norsk.

- 40 prosent er ikke noe problem hvis de ikke ligger samfunnet til byrde, men jeg er ikke så sikker på at Oslos innbyggere vil akseptere det, sier Kristiansen.

- Dårlig jobb

I dag er nærmere 24 prosent av Oslos innbyggere innvandrere. 19,6 prosent av dem er ikke-vestlige innvandrere, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Kristiansen går kraftig til rette mot sin egen samarbeidspartners påstand om at integreringen har vært vellykket. Siden 2003 har byrådet vært styrt av Høyre og Fremskrittspartiet med støtte fra Venstre og Kristelig Folkeparti.

- Det har sikkert vært vellykket for noen, men generelt har det ikke fungert. Vi har gjort en for dårlig jobb, sier Kristiansen som mener at løsningen nå er å få til innvandrerstopp for Oslo.

TROR IKKE FOLKET VIL:- 40 prosent er ikke noe problem hvis de ikke ligger samfunnet til byrde, men jeg er ikke så sikker på at Oslos innbyggere vil akseptere det, sier Frps ordførerkandidat Svenn Kristiansen. Foto: SCANPIX
TROR IKKE FOLKET VIL:- 40 prosent er ikke noe problem hvis de ikke ligger samfunnet til byrde, men jeg er ikke så sikker på at Oslos innbyggere vil akseptere det, sier Frps ordførerkandidat Svenn Kristiansen. Foto: SCANPIX Vis mer

Må få ryddet opp

- Dette vil selvsagt ikke gjelde kvoteflyktningene og arbeidsinnvandringen. Det er primært familiegjenforening som er problemet, sier Kristiansen.

- Hvor lenge skal innvandrerstoppet gjelde?

- Nå tenker jeg bare høyt, men jeg ser for meg at det bør gjelde et par år. Det bør hvert fall gjelde helt til vi har fått ryddet opp – skaffet arbeid til de som er utenfor arbeid og fått til en bedre integrering, sier Kristiansen.

Vil ha innvandringsstopp
HELLER FLERE ENN FÆRRE: Byrådsleder Erling Lae (H) tror det er mye farligere for Oslo hvis man får en tilbakegang i folketallet enn hvis man får en økning.