Vil ha internasjonal gransking av Bhutto-attentatet

Hillary Clinton ber om en uavhengig, internasjonal gransking av drapet på Benazir Bhutto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hillary Clinton ber om en uavhengig, internasjonal gransking av drapet på Benazir Bhutto.

Den amerikanske senatoren, som kjemper om å bli demokratenes presidentkandidat, retter samtidig kritikk mot USAs forhold til Pakistan.

- Det er tydelig at Bushs politikk, som er å gi Musharraf fritt spillerom, har mislyktes, sa Clinton under valgkampanjen i Iowa fredag.

Drapet på den pakistanske opposisjonslederen Benazir Bhutto har ført til økt politisk kaos i Pakistan.

Pakistans fungerende statsminister, Mohammadmian Soomro, kunngjorde fredag morgen at valget i Pakistan vil gå som planlagt, men det er blant analytikere fortsatt tvil om Musharraf faktisk vil gjennomføre det.

- Vi trenger en internasjonal, uavhengig gransking av Benazir Bhuttos død, sa Clinton fredag.

Det pakistanske innenriksdepartementet sier de har beviser for at al-Qaida og Taliban sto bak drapet på Benazir Bhutto.

Amerikansk etterretning jobber på sin side fremdeles med å finne ut hvorvidt det var al-Qaida-medlemmer som sto bak attentatet torsdag.

ØNSKER GRANSKNING: Under et valgmøte i Iowa sa Hillary Clinton at hun ønsker en internasjonal granskning av attentatet mot Benazir Bhutto. Samtidig kritiserte hun USAs forhold til Pakistan. Foto: STAN HONDA/AFP/SCANPIX
ØNSKER GRANSKNING: Under et valgmøte i Iowa sa Hillary Clinton at hun ønsker en internasjonal granskning av attentatet mot Benazir Bhutto. Samtidig kritiserte hun USAs forhold til Pakistan. Foto: STAN HONDA/AFP/SCANPIX Vis mer

(NTB)