Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha internasjonale styrker i Libanon

Men vil la Israel bli til FN er på plass

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): President Bush sier at selv om full enighet mellom Israel og Libanon ikke er mulig, så må det bli slutt på voldshandlingene mellom de to landene. Dette sa han på en pressekonferanse som ble holdt på ranchen hans i Texas i dag. Det skriver CNN

Presidenten sa at USA og dets allierte legger press på partene, slik at Libanon igjen skal oppnå uavhengighet og at en varig fred skal bli mulig. En FN-resolusjon legger vekt på våpenhvile, og ved at internasjonale styrke tar plass i sydlige Libanon.

- Intensjonen er å styrke den libanesiske regjeringen, slik at Israel får en fredspartner, sa Bush.

Presidenten er likevel ikke helt på linje med størsteparten av FN i hvordan konflikten skal løses. USA og Frankrike vil ikke at Israel skal trekke seg ut fra Libanon før FN-styrker er på plass. USA vil også at Israel skal ha anledning til å svare med våpenmakt, dersom Libanon bryter en fremtidig våpenhvile.

Han sa at målet er å få en libanesisk regjering som kan beskytte og ha kontroll over hele Libanon. I den sammenheng anklaget han Syria og Iran for å fôre Hizbollah med våpen, og dermed opprettholde den voldelige situasjonen.

- Vi er nødt til å ta hensyn til Hizbollah. Vi kan ikke la det bli et vakuum, der våpen fraktes inn i landet, og vi får samme voldelige situasjonen om tre, fire eller fem måneder, sa utenriksminister Condoleezza Rice, som også deltok på pressekonferansen. En styrket libanesisk hær, med støtte fra internasjonale styrker, vil være løsningen for å unngå det, mente hun.

ØNSKER SLUTT PÅ VOLDEN mellom Israel og Libanon ved hjelp av internasjonale styrker. Utenriksminister Condoleezza Rice og President Bush Foto: SCANPIX/REUTERS
ØNSKER SLUTT PÅ VOLDEN mellom Israel og Libanon ved hjelp av internasjonale styrker. Utenriksminister Condoleezza Rice og President Bush Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer