Vil ha Jens - stemmer på Siv og Erna

I Nord-Norge er det klart flertall for Jens Stoltenberg som statsminister. Men det er Erna Solberg og Siv Jensen som får stemmene.

JENS-PARADOKSET: Nordlendinger flest ser helst at Jens Stoltenberg (Ap) fortsetter som statsminister. Likevel er det Erna Solbergs Høyre og Siv Jensens Frp som får stemmene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
JENS-PARADOKSET: Nordlendinger flest ser helst at Jens Stoltenberg (Ap) fortsetter som statsminister. Likevel er det Erna Solbergs Høyre og Siv Jensens Frp som får stemmene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordlendingene elsker Jens - men de stemmer på Siv og Erna, skriver Nordlys.

I meningsmålingen som er tatt opp i de tre nordnorske fylkene denne uken, rykker Jens Stoltenberg fra Erna Solberg i statsministerpopularitet i Troms og Finnmark, mens Erna er litt nærmere Jens i Nordland i forhold til forrige måling.

Paradokset er imidlertid at partimålingen Nordlys publiserte denne uka viser at Høyre og Frp vil ta 10 mandater i Nord-Norge og Ap bare de siste sju mandatene.

Klar ledelse Spørsmålet som er stilt i målingen er «Hvem av Jens Stoltenberg og Erna Solberg foretrekker du som statsminister»?

I forhold til målingen i forrige uke, ser det ut til at det er klart fallende tillit til Erna i de to nordligste fylkene.

Grafikk: Simon Larsen / Nordlys
Grafikk: Simon Larsen / Nordlys Vis mer

I Troms faller Høyres leder fra 43,0 prosent til 39,6, og i Finnmark fra 41,0 til 35,8 prosent.

Stoltenberg øker oppslutningen i Finnmark fra 50,2 prosent til 50,9, og i Troms fra 45,4 prosent til 49,1 prosent.

 

I Nordland øker Erna fra 39,6 til 41,3, mens Jens faller fra 48,2 prosent til 47,4 prosent. Uansett svingninger holder Jens Stoltenberg en klar ledelse som den foretrukne statsminister i alle de nordnorske fylkene.

Paradokset På denne ukens måling leder Stoltenberg over Solberg med 6,1 prosentpoeng i Nordland, i Troms med 9,5 prosentpoeng og i Finnmark er ledelsen på intet mindre enn 15,1 prosentpoeng.

Målingen baserer seg på over 1000 spurte i hvert fylke og levner ingen tvil om at de langt fleste nordlendinger vil ha Jens Stoltenberg som statsminister.