Vil ha jødiske kvinner som slaver

Den fremstående saudi-arabiske Shaikh Saad Al-Buraik vil bruke jødiske kvinner som slaver og ber palestinske myndigheter om å erklære hellig krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det saudi-arabiske byrået Saudi Information Agency har fått tak i et opptak der prinsens nære medarbeider uttaler seg svært nedsettende om jødene, skriver

National Review Online. I opptaket ber han også om at det erklæres krig.

Mener at jøder er aper

Opptaket har tittelen «a Monkey Desecrates Mosque», og betyr «en apekatt vanhelliger moskeen». Apekatt referer til jødene.

Shaikh Saad Al-Buraik tilhører retningen Wahhabi innenfor islam. Dette er regnet som en ekstremistisk sekt som har oppslutning blant annet i Taliban. Bevegelsen er viktig i det konservative Saudi-Arabia.

Al-Buraik er en nær og innflytelsesrik medarbeider av prins Abdul Aziz Bin Fahd. Prinsen er yngste sønn av Saudi-Arabias kong Fahd og har tittelen «minister of states» i Saudi-Arabia.

I påska deltok prinsen i Saudi-Arabias delegasjon under toppmøtet mellom arabiske land i Beirut sammen med kronprins Abdullah og utenriksminister Saud al-Faisal. Nå er han i USA sammen med kronprins Abdullah, som blant annet har hatt møte med president Bush.

Al-Buraik var tv-vert under et tv-aksjon som samlet inn penger til palestinerne. Men på tapen som avisene har fått tak i, sier han at pengene skal gå til palestinske krigere.

- Å troende! Det er et ønske, uansett hvor vondt det gjør, men vi har håp om at situasjonen i Palestina vil eksplodere.

- Ta kvinner som slaver

Om martyrene sier han:

- Hva er det beste valget? Å dø på senga di, eller å dø utholdende, kjempende, uten å gi seg? Er det bedre å lide lenge før døden eller å dø fort? Er det best å dø langsomt, eller som martyr på vei til himmelen?

Om USA sier han at han hater landet og vil være mot det så lenge han lever.

Han oppfordrer arabiske land til å bryte alle fredsavtaler som eksisterer med Israel og ber palestinske myndigheter om å erklære hellig krig mot jødene.

- Jødiske kvinner er deres, klare til å bli tatt. Hvorfor gjør dere dem ikke til slaver? Hvorfor erklærer dere ikke jihad?

DELEGASJON:</B> Kronprins Abdullah i Beirut under møtene mellom arabiske stater i påska. Til venstre bak ham sitter prins Abdul Aziz Bin Fahd. Det er hans medarbeider som vil erklære hellig krig.
KONG FAHD:</B> Shaikh Saad Al-Buraik er en av medarbeiderne til kong Fahds yngste sønn.