Vil ha jødiske stolpesteiner til norske fortau

Små navneskilt på fortauet skal minne om norske jøder som ble myrdet under krigen.

STOLPESTEINER TIL NORGE: Raimund Wolfert viser fram såkalte "stolpesteiner" til Bjarte Bruland fra det Jødiske Museet i Oslo. —Slik vil vi ha i Norge også! Foto:Asbjørn Svarstad
STOLPESTEINER TIL NORGE: Raimund Wolfert viser fram såkalte "stolpesteiner" til Bjarte Bruland fra det Jødiske Museet i Oslo. —Slik vil vi ha i Norge også! Foto:Asbjørn Svarstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Det Jødiske Museet i Oslo sendte nylig brev til kommunen og kom med forslag om at det settes i gang et prøveprosjekt med såkalte «stolpesteiner» i de ulike bydelene.

- Bakgrunnen var en henvendelse og et forslag fra den tyske historikeren Raimund Wolfert. Han har arbeidet mye med norske forhold og kjenner landet vårt godt. Da Wolfert var på besøk i museet for et par måneder siden, tok han opp saken. Bare i Tyskland har 430 kommuner til nå blitt med på prosjektet. Det er også satt opp stolpesteiner i sju andre land, opplyser faglig leder Bjarte Bruland.

Positiv kommuneByrådsleder Erling Lae sier at han «for tiden smaker på ideen».

—Jeg vil foreslå et møte med folkene fra det Jødiske Museet så hurtig som mulig. Fra vår side vil det absolutt være snakk om å møte denne tanken med et åpent sinn, forteller Lae. Byrådslederen føyer til at han personlig ser det som viktig å høre hva overlevende jøder og deres barn måtte mene om saken: — Vi må passe på at ingen blir såret. Dessuten vil jeg gjerne vite noe om erfaringene fra andre byer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer