Vil ha Johannessen og Rohde som politisjefer

Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, og politinspektør Hanne Kristin Rohde er ønsket som henholdsvis ny politidirektør og politimester i Oslo.

POPULÆR: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde leder vold- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
POPULÆR: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde leder vold- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG er disse to favorittene til å overta de to viktigste lederstillingene i norsk politi.

Avisen har snakket med flere sentrale kilder i justissektoren som fremhever disse som kandidater.

Nåværende politinspektør Ingelin Killengreen begynner som departementsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, mens stillingen som politimester i Oslo etter Anstein Gjengedal blir ledig neste sommer etter at åremålsperioden utløper.

Verken Arne Johannessen eller Hanne Kristin Rohde ønsker å kommentere om de kommer til å søke stillingen, men Johannessen synes det er hyggelig at mange har sagt at han er kandidat.

Arne Johannessen har vært en markant leder i Politiets Fellesforbund siden september 2000, mens Hanne Kristin Rohde, som er leder av vold- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, flere ganger har markert seg med uredde og ærlige uttalelser. Hun ble i 2010 kåret til årets Oslo-borger.
(NTB)

MARKERT: Arne Johannesen har ledet Politiets fellesforbund i snart 11 år. Foto: Hans A. Vedlog
MARKERT: Arne Johannesen har ledet Politiets fellesforbund i snart 11 år. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer