Vil ha kamp i Stortinget om lokalisering av politidistriktene

- Trøndelag skal ikke ledes fra en toppetasje i Trondheim, sier Stjørdal-ordfører.

POLITISENTRUM: Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) mener det nye store politidistriktet for Trøndelag bør legges til hans kommune Stjørdal. Han mener også det er Stortinget, og ikke Politidirektoratet, som bør avjøre lokaliseringen av de nye hovedkvarterene. Her Stjørdalsordføreren sammen med kronprinsesse Mette-Marit under et kulturarrantement i fjor. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
POLITISENTRUM: Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) mener det nye store politidistriktet for Trøndelag bør legges til hans kommune Stjørdal. Han mener også det er Stortinget, og ikke Politidirektoratet, som bør avjøre lokaliseringen av de nye hovedkvarterene. Her Stjørdalsordføreren sammen med kronprinsesse Mette-Marit under et kulturarrantement i fjor. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sp-ordfører Ivar Vigdenes i Stjørdal mener hans kommune bør bli hovedkvarter for det nye politidistriktet Trøndelag, ikke Trondheim.

- Ja, definitivt. Lokaliseringen har stor betydning for kvaliteten på reformen og det nye politi-Norge. Når det skal etableres ny ledelse av et helt nytt politidistrikt, er det viktig å bygge opp en ny kultur som retter oppmerksomheten mot hele den nye regionen. Da bør ledelsen ikke ligge i toppetasjen på ett av politikamrene i regionen, sier Vigdenes til Dagbladet.

Stortinget må avgjøre Etter at regjeringspartiene og Venstre ble enige om at landet skal deles inn i 12 politidistrikter, mener Vigdenes det nå er Stortinget som må avgjøre hvor hovedkvarterene til de nye distriktene skal ligge.

- Det står ikke ett ord om lokalisering i avtalen, men det har kommet signaler om de mener lokaliseringen skal avgjøres av Politidirektoratet. Jeg mener prinsippielt at Stortinget må bestemme dette, sier Vigdenes.

Stjørdal best - Argumentene for Stjørdal er så gode at jeg tror vi også kan finne fram dersom det er Politidirektoratet som bestemmer. Men jeg mener lokalisering bør besluttes politisk. Det er merkelig hvis regjeringen av bekvemmelighetshensyn distanserer seg fra lokaliseringen og overlater beslutningen til politiet, sier Vigdenes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.