Vil ha kirkeasylanter for namsretten

Menighetsrådet i Åsane ved Bergen ber nå namsretten om hjelp til å få ut de omstridte kirkeasylantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt siden familien Miljanovic, serbere fra Øst-Slavonia i Krotia, søkte tilflukt i Åsane kirke tidlig i oktober, har menighetsrådet prøvd å bli kvitt dem. Men verken påbud, tidsfrister, trusler om politi eller mekling har ført fram.

Fredag besluttet menighetsrådet enstemmig å bringe saken inn for namsretten, som om det skulle være en ordinær husutkastelse. Administrasjonsleder Ann Kristin Langeland bekrefter at menighetsrådet nå går rettens vei.

- Menighetsrådet besluttet å begjære utkastelse av familien, sier Langeland til Bergens Tidende. Mandag var Langeland i kontakt med namsretten i Bergen Tinghus og fikk beskjed om at familien først må få skriftlig varsel. Dette ble overlevert mandag ettermiddag.

Etter at 14-dagers-fristen er utløpt, kan saken oversendes namsretten, som så vil behandle den, normalt i løpet av fire til seks uker. Dersom namsretten lander på en kjennelse om at familien må ut, blir det Åsane lensmannskontor som må sørge for at det skjer. Det betyr i så fall at asylantene likevel blir fjernet med politimakt, skriver Bergens Tidende.

I følge asylantenes advokat, Trond Christiansen, er dette første gang at en kirkeasyl-sak havner i namsretten.

(NTB)