Vil ha kirkeasylanter for namsretten

Menighetsrådet i Åsane ved Bergen ber nå namsretten om hjelp til å få ut de omstridte kirkeasylantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helt siden familien Miljanovic, serbere fra Øst-Slavonia i Krotia, søkte tilflukt i Åsane kirke tidlig i oktober, har menighetsrådet prøvd å bli kvitt dem. Men verken påbud, tidsfrister, trusler om politi eller mekling har ført fram.

Fredag besluttet menighetsrådet enstemmig å bringe saken inn for namsretten, som om det skulle være en ordinær husutkastelse. Administrasjonsleder Ann Kristin Langeland bekrefter at menighetsrådet nå går rettens vei.

- Menighetsrådet besluttet å begjære utkastelse av familien, sier Langeland til Bergens Tidende. Mandag var Langeland i kontakt med namsretten i Bergen Tinghus og fikk beskjed om at familien først må få skriftlig varsel. Dette ble overlevert mandag ettermiddag.

Etter at 14-dagers-fristen er utløpt, kan saken oversendes namsretten, som så vil behandle den, normalt i løpet av fire til seks uker. Dersom namsretten lander på en kjennelse om at familien må ut, blir det Åsane lensmannskontor som må sørge for at det skjer. Det betyr i så fall at asylantene likevel blir fjernet med politimakt, skriver Bergens Tidende.

I følge asylantenes advokat, Trond Christiansen, er dette første gang at en kirkeasyl-sak havner i namsretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer