Vil ha klimadebatt uten olje

Høyres Stefan Heggelund mener klimadebatten må handle mindre om norsk olje- og gassproduksjon.

VIL HA MINDRE OLJESNAKK: STefan Heggelund i Høyre mener kutt i norsk oljeproduksjon ikke vil gi mindre CO2-utslipp. - Helt feil, sier MDG. Her fra Valhallfelte i Nordsjøen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIL HA MINDRE OLJESNAKK: STefan Heggelund i Høyre mener kutt i norsk oljeproduksjon ikke vil gi mindre CO2-utslipp. - Helt feil, sier MDG. Her fra Valhallfelte i Nordsjøen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg synes vi må diskutere klima mer, oftere og høyere. Det er noen som mener at klimadebatten tar for mye plass, jeg mener den tar for lite plass. Samtidig mener jeg at den norske klimadebatten dreier seg for mye om symboler. Med symboler mener jeg tiltak som høres fine ut, men som har liten effekt, sier Stefan Heggelund (H).

I et innlegg i Dagbladet i dag lister han opp hva han mener debatten bør handle mindre om og hva som bør diskuteres mer.

Norsk olje- og gassproduksjon er noe Heggelund mener vi bør diskutere mindre. I alle fall spørsmålene som er knyttet til om det skal være en styrt avvikling av oljenæringen.

- Om man går for en styrt avvikling, så er det et stort grep for å si det forsiktig. Men det bringer oss ikke en tøddel nærmere lavere globale utslipp, hevder Heggelund.

- Andre land vil ta over

Heggelund mener utslippene ville gått ned i Norge, men sier spørsmålet er hva som skjer globalt.

- Det er land i Europa som forsøker å fase ut kull. Storbritannia har lavere utslipp enn de har hatt på 100 år, blant annet på grunn av gass fra Norge. Tyske grønne politikere vil ha norsk gass for å fase ut kull. I alle seriøse prognoser for hvordan vi skal nå målet om å begrense den globale oppvarmingen til 2 grader, er olje og gass med i langt tid framover, sier Heggelund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer