Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha kollektivt lederskap

To militante palestinske grupperinger går inn for et kollektivt lederskap, for å fylle et maktvakuum etter Yasser Arafat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arafat svever mellom liv og død på et sykehus utenfor Paris. Få tror han vil kunne gjenoppta rollen som palestinernes leder.

- Det er islamske grupper som står utenfor rammene til PLO (Den palestinske frigjøringsorganisasjonen), så vi går inn for en kollektiv og enhetlig ledelse som inkluderer alle, både islamske og nasjonale krefter, sier Maher Taher, som sitter i ledelsen for Folkefronten for frigjøring av Palestina, PFLP. Hans bevegelse er del av PLO.

Den militante muslimske gruppen Hamas, som ikke er under PLO-paraplyen, mener en kollektiv ledelse er absolutt nødvendig.

- Vi mener det er helt nødvendig, og vi vil ta del i den, sier Osama Hamdan, Hamas-representant i Libanon, til Reuters.

(NTB)

<B>KOLLEKTIVT:</B> Hamas' representant i Libanon, Osama Hamdan, mener det er nødvendig med samarbeid. Bildet er tatt i Beirut 25. mars i år ved en seremoni for avdøde Sheik Ahmed Yassin, Hamas` grunnlegger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media