VIL HA OVERSIKT: Politiadvokat Asbjørn Onarheim er opptatt av å få en god oversikt over alle som har beveget seg ute i Os søndag kveld. Foto: Leif Stang/Dagbladet
VIL HA OVERSIKT: Politiadvokat Asbjørn Onarheim er opptatt av å få en god oversikt over alle som har beveget seg ute i Os søndag kveld. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer

Vil ha kontakt med alle som var ute i Os drapskvelden

Politiadvokat Asbjørn Onarheim ber alle som var ute på Os søndag kveld om å melde seg for lensmannskontoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OS (Dagbladet): - Vi ønsker at alle som var ute i Os sentrum søndag kveld mellom klokka 20.30 og 22.30 om å melde seg for lensmannskontoret. På den måten kan vi få laget en oversikt over alle personer som har beveget seg i dette området, og det blir enklere for oss å sjekke ut personer vi finner fra andre kilder, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til Dagbladet.

Store ressurser Politiet har fremdeles store ressurser i arbeid for å etterforske drapet på Hilda Feste (98).

- Vi har et stort antall etterforskere som arbeider alt de har lov til innenfor Arbeidsmiljølovens grenser. I tillegg til rundspørring blant folk i det aktuelle området ved Oshaugen, har vi avhørt alle som direkte eller indirekte har hatt befatning med kvinnen som ble drept, stedet hvor hun bodde og omgivelsene rundt. Det inkluderer alle som jobber der med forskjellige oppgaver og beboere i senteret, sier Onarheim.

Etterforskerne gjennomgår opptak fra videokameraer, telefontrafikk og søker etter annen elektronisk informasjon som kan være av interesse for saken.

I tillegg jobber teknikere fra Bergen sentrum politistasjon og Kripos med åstedet. I denne fasen av etterforskningen er det en sentral oppgave å finne DNA fra gjerningsmannen som kan sendes til analyse.

Med en DNA-match knyttet til en kriminell person i politiets DNA-register kan løsningen ligge nær.

Nordisk utseende - Vi kan ikke gå ut med en god beskrivelse av mannen som er observert i leiligheten, annet enn at han har et nordisk utseende og kan være i 35 til 40 årsalderen, sier Onarheim.

VOKTER OMRÅDET: Etter drapet på 98 år gamle Hilda Feste ved Gamleheimshagen på Os, har kommunen satt i vektere til å patruljere området der eldreleilighetene ligger. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
VOKTER OMRÅDET: Etter drapet på 98 år gamle Hilda Feste ved Gamleheimshagen på Os, har kommunen satt i vektere til å patruljere området der eldreleilighetene ligger. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

Han vil ikke kommentere opplysninger i saken som kan gå i retning av en seksualforbrytelse.

- Av etterforskningshensyn vil jeg ikke kommentere detaljer fra åstedet eller detaljer i opplysningene som er kommet til oss. Jeg kan verken bekrefte eller utelukke at vi kan stå overfor en seksualforbrytelse.

Dagbladet har informasjon fra godt informerte kilder om at det er vitneopplysninger i saken som går i retning av en seksualforbrytelse.

Det gjenstår å se om en skriftlig obduksjonsrapport vil omtale det samme. Den er ennå ikke ferdig. Politiet har kun fått en foreløpig og muntlig informasjon fra rettsmedisinerne ved Gades institutt på Haukeland universitetssykehus.

- Alle tips er viktige Asbjørn Onarheim vil ikke kommentere spørsmål om politiet har henvendt seg til retten for å få tillatelse til å gjennomføre spesielle etterforskningsskritt. Politiet får fortløpende tips fra publikum.

- Jeg kan ikke si at vi har fått et avgjørende tips for etterforskningen, men vi har fått informasjon som kan bidra til en oppklaring. Alle tips er viktige for oss. Vi vil vurdere verdien av dem. Jeg vil si at vi står tidlig i en alvorlig etterforskning. Vi jobber fremdeles bredt både taktisk og teknisk. Vi vet ikke hvem gjerningsmannen er, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.

ETTERFORSKNING: Kriminalteknikere fra Hordaland politidistrikt jobbet hele natten for åsikre spor i leiligheten der 98-åringen ble overfalt og drept. Teknikere fra Kripos har bistått i arbeidet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
ETTERFORSKNING: Kriminalteknikere fra Hordaland politidistrikt jobbet hele natten for åsikre spor i leiligheten der 98-åringen ble overfalt og drept. Teknikere fra Kripos har bistått i arbeidet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer