- Vil ha kontantstøtte

BERGEN (Dagbladet): Firebarnspappa Enok Abrahamsen (28) har permisjon fra lærerjobben for å være hjemme hos barna i minst ett år. Han stemte Ap ved siste valg, men er likevel en varm forsvarer av kontantstøtten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fram til nyttår vil vi klare oss bra på to inntekter. Cecilie får utbetalt rundt 12 000 kroner i måneden, og jeg mottar rundt 10 500 kroner i fødselspenger for den minste. Fra nyttår bortfaller Enoks inntekt, men familien får kontantstøtte for ettåringen Aurora. Fortsatt er det uvisst om det blir støtte til to år gamle Sebastian.

- Hvordan tror du den generelle økonomisk situasjon vil utvikle seg de neste 12 månedene?

- Vi kan jo ikke tro annet enn at den vil bedre seg...

- I hvilken grad er du bekymret for din egen økonomiske situasjon?

- Som leietakere hos svigerforeldre slipper vi å bekymre oss over høy boliglånsrente. Likevel kan vi bli nødt til å ty til ekstrajobb dersom kontantstøtten for toåringene uteblir.

- Hvor dyktig er regjeringen Bondevik til å styre norsk økonomi?

- Jeg tror det er for enkelt å gi sentrumsregjeringen all skyld for det økonomiske uføret vi har havnet i. Sjøl om jeg stemte Ap ved siste valg, mener jeg Bondevik-regjeringen har gitt mange positive bidrag til småbarnsfamiliene.

- Hvor dyktig tror du en eventuell ny Ap-regjering med Torbjørn Jagland som statsminister vil bli til å styre norsk økonomi?

- Jeg tror ikke situasjonen for norsk økonomi vil bli noe annerledes enn den er i dag. Den er et resulatet av disposisjoner som ble foretatt lenge før siste valg.