Vil ha kraftigere våpen

Tohåndsvåpen i bilene, tettere samarbeid og avlyttingsfritt samband er blant tiltakene politiet foreslår etter Stavangerranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les hovedpunktene fra rapporten (Word-fil). (Dagbladet.no): Arbeidsgruppa som ble nedsatt etter Stavangerranet, la i dag fram sine forslag til hva som burde gjøres for å møte utfordringene fra de kriminelle miljøene i framtida. Gruppa har ikke gransket alle sider ved ranet, men har hatt en gjennomgang over mulige tiltak som kan settes i verk for å redusere faren for at noe tilsvarende skal skje igjen.

Det mest kontroversielle forslaget politimester Oddbjørn Mjølhus la fram, var ønsket om å få tohåndsvåpen i politibilene.

- Det bør legges til rette for at tohåndsvåpen kan lagres i politiets kjøretøyer. Vi foreslår at det blir et supplement mellom MP5 og politiets skarpskyttergeværer, sa Mjølhus på pressekonferansen.

Bedre samarbeid

I tillegg ønsket han å lagre pistoler i politibilene, istedenfor revolverne som brukes i dag.

- Vi foreslår det blant annet fordi det gir bedre siktemidler, bedre lysutstyr og bedre kapasitet.

Blant de andre tiltakene arbeidsgruppen ønsker, er opprettelsen av et nytt nasjonalt etterretningssystem, der hele politietaten kan søke og legge inn informasjon. De vil også videreutvikle samarbeidet mellom de forskjellige politidistriktene og politiets særorganer, som Kripos og Økokrim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.