Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha kveldsåpen skole

Arbeiderpartiet vil at skolen skal være åpen hele dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Skolen må være et åpent hus, sier den profilerte Ap-politikeren Nina Bachke til Dagbladet.no. I fjor ble hun landskjent da hun var ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Oslo.

Forskjellene øker mellom de elevene som har ressurssterke foreldre, og de som har mindre å rutte med. Det fortalte Oslo-lærere til Dagbladet.no sist lørdag. Flere mener løsningen er å ha en kveldsåpen skole.

Les også: «Foreldrene gjør barnas lekser»

Åpen skole

Nå lover Bachke at Oslo Ap skal slåss for en «døgnåpen skole» som skal være åpen for alle.

- Skolen må bli et sted hvor eleven kan være etter endt skoledag. Der bør de kunne få muligheten til å bruke fasilitetene som PC-er, biblioteket og idrettshallen, sier Bachke. 

Ap-politikeren mener det er utrolig viktig at barna får tilgang til samlingssteder hvor det er voksenpersoner til stede.

De som bare vil henge

DØGNÅPEN SKOLE:- Skolen må bli et sted hvor eleven kan være etter endt skoledag. Der bør de kunne få muligheten til å bruke fasilitetene som PC-er, biblioteket og idrettshallen, sier Nina Bachke til Dagbladet.no. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
DØGNÅPEN SKOLE:- Skolen må bli et sted hvor eleven kan være etter endt skoledag. Der bør de kunne få muligheten til å bruke fasilitetene som PC-er, biblioteket og idrettshallen, sier Nina Bachke til Dagbladet.no. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

- I dag er skolen bare åpen for de som er en del av organiserte aktiviteter som leksehjelp og korps. Jeg vil også åpne skolen for dem som bare vil uforpliktende samvær, sier Bachke.

Flere av Oslo-lærerne har fortalt Dagbladet.no hvordan PC-er øker forskjellene mellom eleven. De som ikke har tilgang til PC hjemme blir hengende etter i skoleundervisningen.

- Dette blir et viktigere og viktigere spørsmål. Da er det viktig å gi elevene en mulighet til å bruke PC-ene utenfor vanlig skoletid. Slik kan man fjerne noe av skjevheten, sier Bachke.

Bachke vet ikke ennå hvor mye en «døgnåpen skole» vil koste, men tror ikke det vil være noe problem å få finansiert det med dagens budsjett.

- Dessuten vil det være en god samfunnsøkonomisk investering, sier Bachke.

image: Vil ha kveldsåpen skole
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media