Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha lavere lønn til unge

NHO vil at de yngste arbeidstakerne går ned i lønn og at det lempes på regelverket, blant annet oppsigelsesvernet. Det mener de vil stimulere arbeidsgiverne til å ansette de unge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at ledigheten blant ungdom er tre ganger høyere enn gjennomsnittet i arbeidsstokken.

Direktør Olav Magnussen i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) mener at det er et problem at reglene sikrer unge et relativt høyt lønnsnivå, selv om de ikke har så mye arbeidserfaring.

- Ordningene som beskytter ungdom på arbeidsmarkedet, holder dem også utenfor, sier Magnussen til Aftenposten.

Han sikter blant annet til tariffavtaler som garanterer ungdom en minstelønn, regler for oppsigelsesvern og overtidsbetaling og så videre.

- Det er nok en del arbeidsgivere som ikke er villige til å betale slike lønninger til 18-åringer uten arbeidserfaring, fortsetter han.

Magnussen mener at det neppe har noen store sosiale konsekvenser om ungdommens lønnsnivå er noe lavere enn i dag.

- De som går inn på en lav lønn, ender nødvendigvis ikke opp med denne lønnen i det videre arbeidslivet, sier han og peker på viktigheten av den opplæringen og treningen i voksenlivet som følger med den første jobben.

I LO tror man ikke lavere lønn og lettelser i regelverket er løsningen. De vil heller ha satsing på arbeidsmarkedstiltak og innføring av en ungdomsgaranti som sikrer arbeidssøkere under 25 år en plass i jobb, utdannelse eller på kompetansegivende opplæring.

(NTB)

LAVERE LØNN: NHO vil gi lavere lønn til unge for å stimulere arbeidsgiverne til å tilby flere unge jobber.