Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha lekkasjestopp

Horribelt, mener generalsekretær Nils Øy i Norsk redaktørforening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kartlegging av politifolks kontakt med pressen er horribel og minner om helt andre stater enn vi forbinder Norge med, sier Øy til Dagsavisen.

Svekker tilliten

Forslaget er en av mange som kommer fra arbeidsgruppen nedsatt av politidirektoratet. Målet er å hindre politilekkasjer i alvorlige straffesaker.

- Journalistenes nettverk av politikilder er et betydelig problem ved lekkasjer, og en ukultur som skader og svekker folks tillit til politiet, mener arbeidsgruppen.

Nokas

Det er lekkasjene i Nokas-saken som har fått politiet til å reagere. TV2s publisering av lydopptak fra politiets nødsamband er spesielt omstridt.

- Det er naturlig at politifolk oppgir hvilke journalister de har kontakt med i jobbsammenheng til sin nærmeste leder og arbeidsgiver. Det er et ryddig og godt tiltak. Hva de gjør privat, er en annen sak, sier viseadministrerende politidirektør Odd Berner Malme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling