Vil ha leppestift

De hiver ikke burkaen enda, men nå vil afghanske kvinner ha leppestift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under det syv år lange Taliban-regimet var sminke og negllakk strengt forbudt for afghanske kvinner. Nordalliansen og USAs innmarsj i sør har snudd hverdagen på hodet for kvinnene, og nå meldes det om at leppestifter går som varmt hvetebrød.

Bestiller negllakk

Høytiden Ramadan er over, og i går ble det feiret i Kandahars gater. Selv om byen på langt nær er full av folk, har basarene begynt å selge varer som det har vært nærmest umulig å få tak i de siste årene.

I en av bodene står Ismatullah Khakbar og selger kosmetikk. Kvinner hadde under Taliban ikke lov til å handle alene, men nå som de kan bevege seg fritt, er Khakbar i ferd med å oppdage at kvinner er glade i å shoppe, skriver USA Today:

- Det er stor etterspørsel etter leppestift. Jeg har solgt mer de siste ti dagene enn det jeg solgte i fjor, sier han.

Nå venter han på å få tilsendt store mengder negllakk. Mer enn 40 kvinner har allerede forhånds bestilt negllakken, som sannsynligvis blir svært populær:

- De vil ha røde og brune og gullfargede negllakker, forteller Khakbar.

Salgsstopp for burkaene

I en bod i nærheten står Jan Agha. Han selger burkaer, og vanligvis selger han rundt 20 i måneden. Men nå går businessen dårlig:

- Jeg har ikke solgt en eneste én i desember, sier han.

- Jeg lurer på om jeg skal åpne en video- og kassettbutikk i stedet.

PÅ SHOPPING:</B> Kvinnene har begynt å innta basaren igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer