Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha likbål

Britiske hinduer vil fjerne et 75 år gammelt forbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Britiske hinduer og sikher kjemper for retten til å kremere sine døde under åpen himmel, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Uten å følge denne skikken, vil det bli lagt hindringer for sjelens reinkarnasjonen mener de.

- Uten disse viktige ritualene lider sjelen uten å finne hvile, sier Davender Ghai, som er med i en anglo-asiatisk vennskapsklubb som prøver å avskaffe det 75 år gamle forbudet.

Organisasjonen mener bruken av gassdrevne krematorier er krenkende og frykter at de dødes aske skal blandes ved vanvare.

Med argumentasjonen om at forbudet straffer tilhengere av de to religionene, ber de lokale myndigheter i Newcastle om å få kremere sine døde utendørs. Hvis de ikke lykkes, vil organisasjonen prøve saken for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Mer enn 550.000 hinduer og rundt 320.000 sikher bor i Storbritannia der utendørskremasjoner har vært forbudt siden 1930 på grunn av den miljømessige belastningen.

REISER TIL INDIA</B>Mange britiske hinduer sprer asken til sine kjære over elva Ganges, fordi forholdene i Storbritannia ikke er gode nok.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!