- Vil ha løsning på grensestriden i Barentshavet

Både Putin og Stoltenberg vil ha en klar grense.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge og Russland er begge utålmodige etter å finne fram til en løsning på grensestriden i Barentshavet.

Det sier statsminister Jens Stoltenberg etter å ha møtt Russlands president Vladimir Putin i St. Petersburg lørdag. De to brukte ifølge Stoltenberg mye tid på delelinjen i møtet som totalt varte i 41 minutter.

- Putin viste vilje og ønske om å komme fram til en løsning. Når vi har en klar grense i Barentshavet er det også grunnlag for samarbeid om felles prosjekter, sier Stoltenberg.

Han står fast på den årelange norske holdningen om å avvise forslag om felles forvaltning.

- Vi vil bruke den tid som er nødvendig for å få en god løsning for Norge. Vi kunne fått en rask løsning hvis vi ga etter i forhandlingene, men det er viktigere med en god løsning, sier Stoltenberg.

(©NTB)

MØTTES: Statsminister Jens Stoltenberg møtte den russiske presidenten Vladimir Putin under St. Petersburgs økonomiske forum lørdag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
MØTTES: Statsminister Jens Stoltenberg møtte den russiske presidenten Vladimir Putin under St. Petersburgs økonomiske forum lørdag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer