Vil ha lovens strengeste straff for Julio Kopseng

Danseren må svare for overgrep mot 17 kvinner i lagmannsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg forventer at påtalemakten legger seg på høyeste nivå når det gjelder straffepåstand. Det bygger jeg på antallet fornærmede og tiltalepunkter, samt tidligere forklaringer og de sakkyndiges konklusjon, sier Trine Rjukan til Dagbladet.

Rjukan er bistandsadvokat for ti av de fornærmede kvinnene i den svært omfattende voldtektssaken mot Julio Kopseng (38) som til uka kommer opp for Borgarting lagmannsrett. To tidligere tingrettssaker er slått sammen til én ankesak med til sammen 17 fornærmede, som alle skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av den profilerte danseren. Forholdene strekker seg over et tidsrom fra 2001 til 2013.

Norsk straffelov gir anledning til å ilegge særlig farlige forbrytere en maksimumsstraff på 21 års forvaring med 10 års minstetid. Siden en forvaringsdom kan forlenges så lenge retten mener det er fare for gjentakelse, kan Kopseng potensielt bli sittende i fengsel på livstid dersom han blir funnet skyldig.

Ny strategi Under høstens tingrettssak nektet Kopseng å forklare seg for retten, på grunn av manglende tillit til politiet og påtalemakten. Denne gangen har han endret strategi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer