Vil ha maksgrense for fellesgjeld i borettslag

Må ikke overstige 75 prosent av kjøpesummen, sier Kleppa.

MAKS GJELD: Norges mest kjente borettslag, Tertitten, anført av Robert Stoltenberg og Ruth (Sidsel Rørli). Nå ønsker regjeringen å innføre maksgrense for fellesgjeld i borettslag. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
MAKS GJELD: Norges mest kjente borettslag, Tertitten, anført av Robert Stoltenberg og Ruth (Sidsel Rørli). Nå ønsker regjeringen å innføre maksgrense for fellesgjeld i borettslag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil lovfeste at fellesgjeld i borettslag ikke må overstige 75 prosent av kjøpesummen, sier kommunal og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) til NRK.

For 14 dager siden fikk hun brev fra Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) der regjeringen blir bedt om å sette maksgrensen ved 70 prosent.

- Vanlig praksis i OBOS og andre store borettslag er at fellesgjeld ikke overstiger 70 prosent. Det er fortsatt vårt syn, men det er likevel et stort fremskritt at vi nå får fastsatt en grense, sier avdelingsdirektør Thor Eek i NBBL til NTB.

Eek sier det i mange sammenhenger er en stor fordel at borettslag kan ta opp store felleslån til bedre rentebetingelser enn den enkelte vil få.

- Disse fordelene vil ikke bli redusert med en maksgrense som vi nå får, sier han.

Reddet av rentekuttet

NBBL har lenge advart mot det boligbyggelagene oppfattet som et misbruk av endringene i borettsloven som ble gjennomført i 2003. For nøyaktig tre år siden sa NBBL-sjefen, Ralph Norberg til NTB at man måtte slutte å «lokke ungdom i boligfella.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer