Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha månelandings- prosjekt i Midt-Norge

Fremskrittspartiet og Høyre vil flytte regjeringens CO2-rensingsprosjekt.

MED NYTT FORSLAG: Regjeringen bør droppe Mongstad og la Industrikraft Møre få realisere prosjektet i Elnesvågen i Fræna, sier Frps energi- og klimapolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / Dagbladet
MED NYTT FORSLAG: Regjeringen bør droppe Mongstad og la Industrikraft Møre få realisere prosjektet i Elnesvågen i Fræna, sier Frps energi- og klimapolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dersom regjeringen mener at gasskraftverk med full CO2-rensing skal være et månelandingsprosjekt, bør den droppe Mongstad og la Industrikraft Møre få realisere prosjektet i Elnesvågen i Fræna, sier Frps energi- og klimapolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen til Adresseavisen.

Han mener det haster med å komme i gang. Regjeringen er for opptatt av hvor prosjektet skal gjennomføres, i stedet for når det skal gjennomføres, mener han. - Senest for to uker siden fortalte representanter for Siemens meg at de er klare til å bygge et fullskala renseanlegg i Elnesvågen. Og de er klare nå. I stedet sier regjeringen at vi skal vente i minst fem år før noe skjer, sier Solvik-Olsen.

I Høyre er stemningen den samme.

- Et anlegg i Elnesvågen kan stå ferdig før man får tatt første spadetak på Mongstad. Nå må regjeringen kjenne sin besøkelsestid og bidra til at et gasskraftverk med full CO2-rensing blir bygget, sier Nikolai Astrup (H) i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Industrikraft Møre fikk i fjor konsesjon til å bygge gasskraftverk i Fræna kommune sammen med tyske Siemens, som har utviklet fullskala renseteknologi. Men Industrikraft Møre trenger penger fra staten. Så langt har det ikke fått slik støtte. Derfor valgte selskapet i forrige uke å legge prosjektet på is inntil det eventuelt kommer nye signaler fra myndighetene.

Møre og Romsdal Arbeiderparti står på Frps og Høyres side i denne saken, og har overbrakt sine synspunkter til Olje- og energidepartementet.

(NTB)

STØTTER FRP: Nikolai Astrup og Høyre vil flytte månelandingsprosjektet.
Foto Cornelius Poppe / SCANPIX
STØTTER FRP: Nikolai Astrup og Høyre vil flytte månelandingsprosjektet. Foto Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media