Vil ha Martine-drapet til FN

Farouk Abdulhak er fremdeles på frifot.

KJEMPER FOR MARTINE: Martine Vik Magnussen (23) ble drept i London, men hennes sannsynlige drapsmann, Farouk Abdulhak, fremdeles er på frifot. Dette er et problem som må tas opp internasjonalt, mener støttegruppa for Martine. Foto: Privat
KJEMPER FOR MARTINE: Martine Vik Magnussen (23) ble drept i London, men hennes sannsynlige drapsmann, Farouk Abdulhak, fremdeles er på frifot. Dette er et problem som må tas opp internasjonalt, mener støttegruppa for Martine. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er nå seksten måneder siden Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept i London.

I et nytt brev til Stortingets utenrikskomite skriver Andreas Tollefsen i «Støttegruppa for Martines rettigheter» at Martine-saken har vist at personer som blir kriminelle utenfor sitt hjemland, kan unngå straff.

— En hvilken som helst utenlandsk statsborger som begår lovbrudd i et land, kan unngå straffeforfølging ved å sette seg på et fly og returnere til et hjemland uten utleveringsavtale, sier Tollefsen i brevet.

Drapsmistenkte Farouk Abdulhak rømte til Jemen straks etter drapet på Martine Vik Magnussen (23), og er fremdeles på frifot.

Viktig for NorgeTollefsen krever nå at utenrikskomiteen tar opp dette problemet med sine internasjonale kollegaer. Han mener at et internasjonalt forum som FN kan være et passende sted for en slik sak.

— Utvikling av større handlingsrom blir viktig og gjensidig gjeldende regelverk kan bare skje gjennom internasjonalt samarbeid i FN eller andre egnede internasjonale fora, skriver Tollefsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer