Vil ha Mary som dronning

Australierne foretrekker kronprinsesse Mary som monark fremfor prins Charles, viser en ny undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Charles sønn, prins William, er høyest ønsket som neste monark etter dronning Elizabeth II i Australia, viser en ny undersøkelse utarbeidet av et australsk magasin og et nasjonalt TV-program. Flere australiere vil ha Mary som regent i stedet for prins Charles, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Australia er en tidligere britisk koloni og prins Charles mor, dronning Elizabeth II, er monark. Mange australiere ønsker å gjøre landet til republikk.


Favoritt i hjemlandet

Den danske kronprinsessen Mary (33) er født i Australia, og hun og mannen, prins Frederik, har vært Australias og Danmarks kjæledegger siden de fikk sin sønn, Christian, 15. oktober.

På spørsmål om hvem de ville foretrekke som australske regenter etter dronning Elizabeth II, svarte 42 prosent Mary og Frederik og bare sju prosent prins Charles og hans kone Camilla.

Hele 48 prosent av de 10 000 som var med i undersøkelsen ville ha prins William som Australias neste monark.

Støtter Mary

I undersøkelsen kom det også fram at mange slutter seg til Marys bestemmelse om å oppdra barnet sitt selv og for å ha videreført den 446 år gamle danske tradisjonen med navnene Christian og Frederik som kongenavn.

KONGELIGE FAVORITTER: Kronprins Frederik og hans kone Mary er australiernes favoritter som neste regenter etter dronning Elizabeth II.
STORFAVORITT: I undersøkelsen svarer halvparten at de ønsker Prins William som monark etter Elizabeth II.