Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha med Gahr Støre på tur til Grønland

Arbeiderpartiet er mer interessert i avisoppslag enn politisk handling, mener Venstres Trine Skei Grande.

UTFORDRER ARBEIDERPARTIET:  Nestleder i Venstre, Trine Skei Grande, er oppgitt over presisjonsnivået i innvandringsdebatten, og inviterer nå Jonas Gahr Støre og Jan Bøhler til en spasertur på Grønland, hvor hun bor. Foto: Scanpix
UTFORDRER ARBEIDERPARTIET: Nestleder i Venstre, Trine Skei Grande, er oppgitt over presisjonsnivået i innvandringsdebatten, og inviterer nå Jonas Gahr Støre og Jan Bøhler til en spasertur på Grønland, hvor hun bor. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Utenriksminister og Arbeiderpartiets Oslo-kandidat, Jonas Gahr Støre, advarer i dag i Dagsavisen mot at det føres en asyldebatt som ikke stemmer med virkeligheten.

Utenriksministeren går blant annet ut mot egne partikolleger, Jan Bøhler og Rune Gerhardsen, som mandag sa til Dagbladet at de vil kaste ut kriminelle innvandrere.

Støres utspill provoserer Venstres nestleder Trine Skei Grande:

- Det er åpenbart at verken Bøhler eller Støre har forstått hvilke utfordringer vi står overfor når det gjelder asyl, mener Skei Grande i en epost til Dagbladet. Venstres nestleder mener at den siste ukas Ap-utspill avslører at partiet er mer interessert i avisoppslag enn å komme med konkrete løsninger.

Tur på Grønland
Venstres nestleder raser mot Arbeiderpartiet, som hun mener uttaler seg både «stigmatiserende og handlingslammende». Nå inviterer Skei Grande de to Ap-toppene Bøhler og Gahr Støre til en spasertur i hennes hjemstrøk, på Grønland i Oslo.

VIL INTERNERE:  Ap-profilene Rune Gerhardsen (t.v) og Jan Bøhler gikk knallhardt ut i Dagbladet mandag. I dag får de kritikk fra utenriksminister Gahr Støre. Foto: Dagbladet
VIL INTERNERE: Ap-profilene Rune Gerhardsen (t.v) og Jan Bøhler gikk knallhardt ut i Dagbladet mandag. I dag får de kritikk fra utenriksminister Gahr Støre. Foto: Dagbladet Vis mer

- Tiden er ikke inne for å snakke pent eller stygt om asylsøkere, men å diskutere konkrete tiltak for å registrere, identifisere og saksbehandle raskere, sier Grande.

Skei Grande er enig med Støre i at en ikke må omtale en sårbar gruppe i generelle ordelag, men kritiserer Gahr Støre og Ap for å være for lite konkrete om hva de ønsker å gjøre for å bedre situasjonen.

- Jeg inviterer gjerne Gahr Støre for å se hvile utfordringer vi har med asylsøkere som selger narkotika, og Jan Bøhler kan bli med rundt kvartalet for å snakke med en asylsøker som aldri har hatt noe pass eller gyldig identifikasjon, og som måtte flykte for å redde sitt liv.

Tilbake til virkeligheten

Her er Gahr Støres kritikk mot Jan Bøhler og Rune Gerhardsens interneringsutspill i Dagbladet mandag:

— Det er et reelt problem at en del mennesker kvitter seg med ID-papirer. Det er uttrykk for at de vil skjule en hensikt. Men å si det som en generell observasjon at alle uten ID-papirer er kriminelle, stemmer ikke med virkeligheten. Det kommer mange som ikke har hatt sjansen til å få ID-papirer. Vi skal være veldig varsomme med å generalisere og omtale en sårbar gruppe slik, sier Støre i et intervju med Dagsavisen i dag.

Støre er også sjokkert over Ap-medlem og politiets forbundsleder, Arne Johannesen, som også hadde et utspill i Dagbladet, der han blant annet snakket om «18.000 kriminelle, narkoselgende asylsøkere».

— Noe av det som har sjokkert meg mest i valgkampen er Arne Johannessen, politiets fremste tillitsmann, som uttaler at vi står overfor 18.000 kriminelle, narkoselgende asylsøkere. Det er farlig språk fra personer som representerer ordensmakten og som vi har grunn til å lytte til. Nå har jeg sett at han dementerer det, men to sider i en stor avis blir ikke borte med et dementi, sier Støre.

 

Vil ha gladhistorier
Utenriksministeren mener det er viktig også å få fram gladhistoriene fra det flerkulturelle Oslo.

— Først vil jeg si hvor utrolig mye vellykket integrering det er. Jeg vil slå tilbake mot snikgeneraliseringen som særlig Frp står for, hvor man slår sammen enkeltepisoder og enkeltproblemer og sier at «sånn er det», sier Støre.

VIL HA GLADHISTORIENE: Jonas Gahr Støre advarer mot snikgeneraliseringer i asyl- og innvandringsdebatten. Foto: Scanpix
VIL HA GLADHISTORIENE: Jonas Gahr Støre advarer mot snikgeneraliseringer i asyl- og innvandringsdebatten. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media