Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha mer effektiv behandling av asylsøknader

UDI og UNE får mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen håper på en mer effektiv behandling av utlendingssaker ved å gi mer penger til Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE).

Driftsbevilgningene til UDI og UNE foreslås økt med nærmere 300 millioner kroner neste år.

Regjeringen vil også øke bevilgningene til enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 18 år som bor i asylmottak, med 41,5 millioner kroner.

Det foreslås dessuten å bevilge i alt 513,1 millioner kroner til tiltak for enslige asylsøkere under 15 år.

Samtidig skal kommunene få til sammen 125 millioner kroner mer å rutte med når det gjelder integrering og bosetning av personer med oppholdstillatelse.

(NTB)

FÅR MER: Redd Barna reagerte da statsminister Jens Stoltenberg og arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen la frem en rekke tiltak for å begrense antallet asylsøkere som ikke har behov for beskyttelse. Nå legger regjeringen mer penger i potten for å ta seg av denne gruppen asylsøkere.
FÅR MER: Redd Barna reagerte da statsminister Jens Stoltenberg og arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen la frem en rekke tiltak for å begrense antallet asylsøkere som ikke har behov for beskyttelse. Nå legger regjeringen mer penger i potten for å ta seg av denne gruppen asylsøkere. Vis mer
image: Vil ha mer effektiv behandling av asylsøknader

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!