Vil ha mer saklig valgkamp i USA

President George W. Bush og utfordreren John Kerry bør dempe tonen i angrepene mot hverandre. Hvis ikke, risikerer de å skremme velgere bort fra urnene, advarer talsmenn for de to store partiene i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferske meningsmålinger viste i helgen at Bush og Kerry ligger svært jevnt an foran presidentvalget 2. november. Den republikanske presidenten og hans demokratiske utfordrer har allerede kastet seg ut i det observatører kaller den lengste valgkamp i USA noensinne.

- La oss holde en sivilisert tone, la oss ikke bli så ekle mot hverandre at vi skremmer folk til å sitte hjemme og ikke delta i et svært viktig valg, sa senator Joseph Lieberman søndag. Lieberman var en av Kerrys motstandere i kampen om den demokratiske nominasjonen,

- Jeg tror de to vil endre tone, hvis vi får se meningsmålinger der stadig flere tar avstand fra begge kandidatene. Og det tror jeg vi kommer til å få se, framholdt senator John McCain, som utfordret Bush i kampen om republikanernes nominasjon.

Bush og hans visepresident Dick Cheney er kommet med flere harde utfall mot Kerry, spesielt i skatte- og sikkerhetspolitikken. Kerry har på sin side beskyldt Bush for å lyve om Saddam Husseins angivelige masseødeleggelsesvåpen og utgiftene til krigen i Irak.

NTB-AFP