Vil ha mobile fotobokser

Bilister øker farten etter å ha passert fotoboksene langs veiene. Nå vil Ingelin Killengreen og Politidirektoratet ha flyttbare fotobokser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målinger viser at bilistene bremser ned når de ser en fotoboks, og setter full gass straks de har passert. En test foretatt av Transportøkonomisk institutt viser at bilistenes gjennomsnittsfart økte etter at bilene hadde passert punktet med automatisk trafikkontroll (ATK). Den foreløpige rapporten vil ikke konkludere med noen eksakte tall, men fastslår en fartsøkning.

Dette bekrefter politiinspektør Terje Olsen i Politidirektoratet. Direktoratet vil innføre flyttbare fotobokser.

God effekt

- Flyttbare fotobokser har veldig god effekt i Danmark og Sverige. Vi har i mange år vært vant til å ha faste fotobokser langs veiene. Nå bør vi tenke nytt, oppfordrer politiinspektør Terje Olsen i Politidirektoratet.

Bilistene bryr seg minst om å kjøre forsiktig når det er få biler på veiene.

- Vi ser at fotoboksene ikke har så stor virkning som vi trodde tidligere. Hvis ulykkene fortsetter andre steder enn der fotoboksene er plassert, har den ingen effekt, påpeker Olsen.

Positive

Olsen mener mer uniformert politi på veiene reduserer antall dødsulykker.

- Er politiet mer ute, får vi bedre trafikksikkerhet og flere positive effekter. De siste tre ukene har vi tatt 35 personer, som har drevet med andre kriminelle forhold.

I Vegdirektoratet er de positive til forslaget om flyttbare fotobokser:

- Vi har en god forståelse for politiets ønske. Vi jobber med saken, sier informasjonsdirektør Steinar Gullvåg i Vegdirektoratet.

<B>TENKER NYTT:</B> Flyttbare fotobokser kan komme til Norge, hvis Ingelin Killengreen og Politidirektoratet får det som de vil.