KrF vil skjerme barna fra skjermen:

Vil ha mobilforbud

KrF vil ha mobilforbud i skolen og foreldreavtaler som begrenser skjermbruken blant barn og unge. Forfatter og antiskjerm-aktivist Bjørn Gabrielsen gir forslaget en tommel opp.

SKOLE-NEI: KrF vil ha mobilforbud i skolene, der skjermene mange steder har gjort inntog i undervisningen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad /NTB
SKOLE-NEI: KrF vil ha mobilforbud i skolene, der skjermene mange steder har gjort inntog i undervisningen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad /NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er for få soner i barnas liv som er skjermfrie. I stedet for at dette skal håndteres ulikt fra skole til skole, vil vi ha en felles nasjonal tilnærming med mobilforbud - også i friminuttene, sier Erik Lunde til Dagbladet.

Han leder KrFs programkomité, er til daglig statssekretær i Barne- og familiedepartementet og far til tre små barn.

- Jeg skal ærlig innrømme at det er lett å gi etter for barnas ønsker om å se TV eller bruke skjerm. Derfor tror jeg det er lurt med felles retningslinjer og bedre samarbeid i foreldregruppa og mellom hjem og skole, sier Lunde.

Mobilforbud

Får programkomiteen viljen sin vil KrF gå til valg med krav om fullstendig mobilforbud i grunnskolen under hele skoledagen. På videregående skole skal opplæringstida være mobilfri, med mindre skjermene brukes i undervisningen.

I tillegg vil KrF ha en egen strategi for å begrense barn og unges skjermbruk også på fritida. Dette skal skje gjennom foreldreavtaler i skole og barnehager, der foreldrene blir enige om felles grenser for maksimal skjermtid per dag.

- Hvor realistisk er det at en foreldregruppe kan samle seg om felles regler for skjermtid?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer