Vil ha moské-krav om 40 prosent kvinner

Oslo Ap krever likestilling også i konservative trossamfunn og menigheter utenfor Den norske kirke. De åpner for å fjerne statsstøtten om ikke kvotene fylles.

Vil ha moské-krav om 40 prosent kvinner
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utspillet overfor NRK kommer etter undersøkelsen som viser at kvinner er sterkt underrepresentert i konservative trossamfunn i Norge og i menigheter utenfor Den norske kirke. 70 prosent av norske moskeer har ingen kvinner i styret, og totalt har norske moskéstyrer en kvinneandel på åtte prosent.

– Vi ønsker at de mister statsstøtte hvis de ikke har minst 40 prosent kvinner i styrene. Dette er jo ikke noe privat anliggende, all den tid staten gir 400 millioner kroner i støtte til religiøse trossamfunn. Da må vi også kunne stille krav, sier byrådsleder Raymond Johansen i Oslo Ap.

Tre av fire

I de fire største og eldste moskeene i Oslo, med over 23.000 medlemmer, er det ingen kvinner i styret. Tre av disse har ikke kommentert saken, mens daglig leder Ikhlaq Ahmad i Islamic Cultural Centre Norway sier i en epost til NRK at de skal bli flinkere til å få kvinner inn i styret og at de har en ungdomsorganisasjon med kvinnelig leder.

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) kommenterer at han syns forslaget om tvang er dårlig og ikke vil gå inn for tvang for å få kvinner inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer