Vil ha motgift i nesespray

Kan hindre overdosedødsfall, mener Arild Knutsen.

KAN REDDE LIV Lederen i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen (til venstre), vil ha motgift som nesespray ut i rusmiljøene. Her snakker han med helseminister Bjarne Håkon Hanssen under åpningen av det nye døgnåpne rustilbudet 24SJU i Oslo. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet
KAN REDDE LIV Lederen i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen (til venstre), vil ha motgift som nesespray ut i rusmiljøene. Her snakker han med helseminister Bjarne Håkon Hanssen under åpningen av det nye døgnåpne rustilbudet 24SJU i Oslo. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I siste nummer av = Oslo, som kom på gata i dag, tar lederen i Foreningen for human narkotikapolitikk til orde for å ta i bruk nesespray med motgift mot heroin.

Han mener denne sprayen bør tas i bruk i Norge, og deles ut i rusmiljøene for å kunne redde liv på gata.

- De fleste som tar en overdose er sammen med noen, og hvis de da har en slik nesespray vil man kunne redde liv, sier Arild Knutsen til Dagbladet.

Les også: Det haster. Vi dør.Rekord i overdoserNaloxon er en kortvirkende motgift mot heroin, som ved umiddelbar tilførsel etter en overdose kan forhindre dødsfall eller hjerneskade. I fjor døde 179 personer av overdose i Norge. Mer enn 3000 mennesker har dødd siden 1998, noe som gjør oss til det tredje verste landet i verden, etter Luxemburg og Estland.

Mens det i Norge er 70 overdosedødsfall per million innbygger, er det samme tallet i Frankrike sju.

Arild Knutsen mener utdeling av nesespray med motgift kan være et tiltak for å få ned dødstallene.- Naloxon bør deles ut gratis til rusmiddelavhengige, pårørende, støttespillere og de som jobber ved de kommunale lavterskeltiltakene, sier Knutsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer