Vil ha Märtha som dronning av Öland

En gruppe ölendinger erklærte lørdag Ölands løsrivelse fra Sverige. Som dronning vil «den selvstendige øynasjonen» ha prinsesse Märtha Louise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunepolitikeren Per Lublin har påtatt seg å finne en kandidat som de 25.000 innbyggerne kan velge til nasjonens nye overhode.

- Vi har tenkt å lansere Märtha Louise. Hun skjønner språket, vil tilføre oss velkommen glamour, og jeg garanterer at hun vil bli valgt hvis hun takker ja, sier Lublin til Aftenposten.

Likevel er det uvisst hvor stor oppslutning Lublin egentlig har om løsrivelsen fra Sverige, ettersom bare et 20-talls mennesker møtte opp da den nye nasjonens selvstendighet, statsform og grunnlov ble vedtatt på tingplassen i hovedstaden Borgholm lørdag.

- Lublin og hans tilhengere tror på dette, og det er en viss misnøye med Sverige her på øya. Men jeg har ingen tro på at det er flertall for løsrivelse, sier redaksjonssekretær Kenth Jönssön i Ölandsbladet.

Lublin på sin side regner med at alle land, unntatt Sverige, vil anerkjenne øystaten, og sier ambassader og konsulater vil komme. Men først skal dronningen på plass.

- 17. mai kommer jeg til Norge for å ta en prat med Märtha Louise. Kanskje vi kan møtes på Dasslokket på Karl Johan, sier Lubin.

(NTB)