Vil ha Murud dømt til fengsel i åtte år

Aktor ber retten dømme tidligere eiendomssjef Frank Murud til åtte års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Aktor ber retten dømme tidligere eiendomssjef Frank Murud til åtte års fengsel for underslag av 89 millioner kroner fra Oslo kommune.

Murud er tiltalt for underslag av 89 millioner kroner mens han var en av fire eiendomsjefer i det kommunale selskapet Undervisningsbygg i Oslo kommune. Han er også tiltalt for underslag, korrupsjon og såkalt returprovisjon i forbindelse med jobben han hadde i eiendomsfirmaet NEAS før han fikk jobben i kommunen.

- Om dette ikke er den største, så er den i alle fall blant de aller største korrupsjonssakene man har hatt i Norge, sa statsadvokat Carl Fredrik Fari under prosedyren i Oslo tingrett tirsdag.

Strafferammen for de påtalte forholdene er på mer enn ti år, men allerede før rettssaken startet var det klart at Murud hadde gjort seg fortjent til en solid strafferabatt. Helt fra underslagene ble oppdaget har han valgt å samarbeide med politiets etterforskere og tilsto langt flere forhold enn hva som var avdekket da ballen først begynte å rulle.

- Murud skal ha en markert og betydelig rabatt. Spørsmålet er om det skal være en full rabatt på 30 prosent eller om den skal være noe mindre. Jeg mener den skal være noe mindre, sa Fari.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer