Vil ha Naomi Campbell til å vitne mot Liberias diktator

Aktor i saken mot krigsforbrytertiltalte Charles Taylor vil kalle inn supermodellen som vitne.

BERYKTET: Charles Taylor, som er tiltalt for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Foto: ICC/AP/Scanpix
BERYKTET: Charles Taylor, som er tiltalt for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Foto: ICC/AP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Aktor i saken mot krigsforbrytertiltalte Charles Taylor vil kalle inn supermodellen Naomi Campbell som vitne.

Campbell skal ha fått en diamant fra den tidligere presidenten i Liberia under en middag i Sør-Afrika 1997 med Nelson Mandela som vertskap.

Skuespilleren Mia Farrow, som også var til stede under middag, sier ifølge rettsdokumentene at Campbell «ble vekket om natten av at det banket på døren. Hun åpnet døren og så to eller tre menn som ga henne en stor diamant de sa var fra Charles Taylor».

Påtalemakten mistenker at edelstenen er en såkalt blood diamond og stammer fra den brutale diamantindustrien i Sierra Leone.

Både Mia Farrows og Campbells daværende agent, Carole White, er villige til å forklare seg i retten i Haag, men supermodellen selv vil ikke møte.

Charles Taylor er den første afrikanske statslederen som er blitt stilt for en internasjonal domstol. Han er blant annet tiltalt for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten under borgerkrigen i Sierra Leone mellom 1991 og 2001.

Han skal også ha kontrollert og væpnet geriljagruppen Revolutionary United Front (RUF) for å få kontroll over diamantgruvene i Sierra Leone.

(NTB)

MÅ VITNE: Supermodell Naomi Campbell. Foto: Scanpix
MÅ VITNE: Supermodell Naomi Campbell. Foto: Scanpix Vis mer