ØNSKER SKJERPINGS: Riksrevisjonen slakter politiets innsats mot organisert kriminalitet. Høyres André Oktay Dahl setter spørsmålstegn ved Politidirektoratets egen innsats.
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
ØNSKER SKJERPINGS: Riksrevisjonen slakter politiets innsats mot organisert kriminalitet. Høyres André Oktay Dahl setter spørsmålstegn ved Politidirektoratets egen innsats. Foto: Siv Johanne Seglem / DagbladetVis mer

Vil ha nasjonal innsatsstyrke mot organisert kriminalitet

Høyre støtter Riksrevisjonens politislakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Riksrevisjonen la i dag fram en undersøkelse om politiets innsats mot organisert kriminalitet. Undersøkelsen, som ser på innsatsen i årene 2005 til 2010, avdekker flere vesentlige svakheter ved politifeltet nasjonalt.

- Flere tiltak er gjennomført for å bedre politiets innsats og politiet har fått økte budsjetter. Likevel er det fortsatt et betydelig potensial for en økt innsats mot organisert kriminalitet, sier riksrevisor Jørgen Kosmo i en pressemelding.

Se hele rapporten her.

Har de gjort jobben sin?Høyres justispolitiske talsmann, André Oktay Dahl, ser på Riksrevisjonens undersøkelse av politiets innsats mot organisert kriminalitet, som en totalslakt.

- Riksrevisjonen bekrefter vårt inntrykk om helhetlig strategi innenfor arbeidet mot organisert kriminalitet. Man kan spørre seg om Politidirektoratet i det hele tatt har gjort jobben sin og om man trenger et slikt direktorat, sier Dahl til Dagbladet.

Høyre krever nå at dette går i orden. At en overordnet strategi man kan forholde seg til blir klar og at politidistriktene prioriterer organisert kriminalitet.

Vil ha egen styrke- Det virker som det har gått litt i hipp og happ, uten virkelige føringer. Det fungerer ikke mot organisert kriminalitet. Det er grunn til å se på hva de enkelte politimesterne har gjort, sier Dahl.

Han ønsker å etablere en egen operativ innsatsstyrke underlagt Kripos som skal bekjempe de organiserte forbrytelsene i Norge.

- Dette mener jeg de må se på. Jeg mener også man bør se på belønningsordninger til politidistrikter som arbeider på tvers, sier Høyre-politikeren.

Assisterende politidirektør Vidar Refvik i Politidirektoratet opplyser de skal sette seg inn i rapporten før de kommenterer den, men minner om at politiet har styrket innsatsen mot organisert kriminalitet den siste tiden. Han nevner innsatsen mot mobile vinningskriminelle.

- Politiet har gjennom flere rapporter dokumentert de utfordringene vi står overfor ift organisert kriminalitet i Norge. Her har vi også lagt fram ulike strategier og tiltak som vi ser gir god effekt, sier Refvik.