Birgitte Tengs-saken

Vil ha nye undersøkelser av strømpebuksa

Vil granske håndavtrykk.

SENTRAL: Birgitte Tengs' strømpebukse står sentralt i drapssaken. Foto: Kripos
SENTRAL: Birgitte Tengs' strømpebukse står sentralt i drapssaken. Foto: Kripos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsvarerne til mannen som er tiltalt for å ha drept Birgitte Tengs på Karmøy i 1995, har begjært ytterligere undersøkelser av jentas strømpebukse.

- Vi har begjært nye undersøkelser av strømpebuksa. Det er spesielt ett område rett over det venstre kneet som vi mener er av stor interesse for saken, sier advokat Stian Kristensen til Aftenbladet.

En 52 år gammel mann ble i Haugaland og Sunnhordland tingrett 6. februar dømt til 17 års ubetinget fengsel for drapet. Ankeforhandlingene er berammet til å starte 4. september i Gulating lagmannsrett i Stavanger.

Om nye beviser foreligger når partene møtes i retten til høsten, avhenger av om nye undersøkelser blir gjort av Birgitte Tengs' strømpebukse, og om disse undersøkelsene gir resultater.

Tiltalte har hele tiden nektet enhver befatning med drapet. Ifølge påtalemyndigheten kobler funnet av 52-åringens Y-kromosom på Tengs' strømpebukse tiltalte til ugjerningen. Tingretten mente at dette ble avsatt i forbindelse med drapshandlingen.

Stian Kristiansen og medforsvarer Stian Bråstein påpekte i rettssaken at det er et håndavtrykk på strømpebuksa. Dette håndavtrykket er ikke undersøkt ettersom man ikke tidligere har sett det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer